Стільки солодкого в одному місці Ви навряд чи де-небудь побачите. Якщо Ви ще не були в музеї шоколаду в Кельні, ми настійно рекомендуємо відвідати цей рай для ласунів! ))

На території музею розташована теплиця, скляний куб площею близько 100 м2 і заввишки 10 метрів, у якій висаджено рослини, що використовуються для шоколадоваріння. В оранжереї відтворено кліматичні умови тропіків: денна температура становить до 30 градусів за Цельсієм, нічна – 20 градусів, вологість – 100 %, а щогодини спеціальна система вмикає імітатор дощу. Вхід до теплиці являє собою шлюз, завдяки якому кліматичні показники не порушуються.

У музеї також є мініатюрна шоколадна фабрика. Відвідувачів від обладнання відокремлюють вікна, через які можна побачити, як виробляють шоколад у наші дні. Процес повністю автоматизований і управляється за допомогою комп’ютерів – механізми замішують масу, розливають гарячий шоколад по формах, потім охолоджують його і навіть упаковують готові вироби. До процесу залучено лише дві людини, які фасують шоколадні вироби в пакети.

1

На наступному поверсі музею розташований цех, де роблять трюфелі та різні шоколадні фігурки. Тут процесом виготовлення також керує автоматизована техніка. Щоденний випуск продукції, виробленої на цьому міні-підприємстві, сягає 400 кг. Свіжоприготовані кондитерські вироби можна купити на першому поверсі, де розташований невеликий магазин, куди солодощі доставляють прямо з цехів. Кожному відвідувачу музею дістається невеликий, але смачний подарунок – шоколадка, зроблена тут.