1) Цикл стерилізації.
Грунтуючись на циклах стерилізації буряків у м’якій упаковці (цілі сирі буряки, товщина пакета 55-65 мм), які використовують клієнти Steriflow, час повного циклу становить близько 70-75 хв, з яких 30-35 витримка (121С). Нагрів від 20С до 121С становить 10 хвилин. Охолодження до 30С займає 20 хвилин.

2) Нагрів.
Швидкість прогріву продукту в першу чергу залежить від самого продукту, від його консистенції. Тому стверджувати, що технологія нагріває продукт швидше просто без вказівки продукту нелогічно. Насичена пара дійсно несе в собі більше теплової енергії, ніж вода. Але основний факт у тому, що парові автоклави працюють не на чистій парі, а на пароповітряній суміші. Повітря потрібне для створення протитиску в камері автоклава. Він є великим ізолятором і знижує можливості пари, що гріють. Для перемішування і пари та повітря, а також для їх циркуляції використовується вентилятор. Наприклад пароповітряна суміш при 120С і 2 бар дає близько 4000 ккал/см2, а водний каскад має близько 9000 ккал/см2.
Також під час нагрівання варто включати час продування парового автоклава, тобто. час, коли витісняється повітря та камера наповнюється необхідною кількістю пари. У цей час продукт не нагрівається, але ці 3 хвилини є невід’ємним часом циклу.

3) Охолодження.
Охолодження «водним каскадом» набагато ефективніше через потужніший поток охолоджувальної води. Форсунки в паровому автоклаві дають слабкий ефект, оскільки власними силами є ділянкою опору. У Steriflow потік води є вільний через розподільну сітку та більш потужний.

4) Інші переваги
Також слід зазначити й інші переваги Steriflow:
— Повна рекуперація парового конденсату за рахунок теплообмінника (немає при прямому впорскуванні пари, все губиться в камері)
— Можливість неповного завантаження автоклава, що дає гнучкість та зручність у виробничих режимах (неможливо з паровим автоклавом через суворе позиціонування кошиків для забезпечення рівномірного пароповітряного потоку)
— Інші конструктивні особливості, про які ми можемо розповісти під час зустрічі докладніше.