Якщо Ви розливаєте рослинні олії, бутілюєте винну продукцію, виробляєте негазовані напої, води та соки в п/е тару, то це обладнання Вам дійсно необхідне!
Досвід використання дозаторів рідкого азоту показує, що термін окупності цього обладнання становить 1,5 – 2 роки. Потім це обладнання приносить Вам додатковий прибуток за невеликих початкових витрат. Дозатори легко інтегруються в існуючі виробничі лінії. Легке налаштування та легке обслуговування.
Дозатори азоту дозволяють успішно упаковувати продукти як при холодному, так і при гарячому розливі в ПЕТ тару. Дозатори застосовуються при виробництві:
- соків;
- сокових напоїв та концентратів;
- масел, вин;
- тихої води.
У технологіях розливу напоїв рідкий азот застосовується для інертизації простору над продуктом і підвищення жорсткості ПЕТ тари. Після впорскування в тару доза рідкого азоту інтенсивно випаровується, при цьому переходить з рідкого в газоподібний стан, збільшуючи свій обсяг у 700 разів.
Цей процес забезпечує два основні фактори:
- до укупора витіснити з пляшки залишки повітря та кисню, замінивши їх газоподібним азотом, що у свою чергу продовжує термін зберігання продукту;
- після укупора, рідкий азот при випаровуванні розширюється, створює надлишковий тиск, суттєво посилюючи жорсткість та міцність ПЕТ тари.
Це є важливим фактором при складуванні та транспортуванні, а також запобігання ефекту «вакуумного схлопування», який виникає при охолодженні гарячого продукту в закупореній тарі.
Придбання дозатора азоту дозволяє:
- суттєво знизити витрати на матеріал преформ та прес-форм для ПЕТ;
- проводити наповнення зручних, легких та дешевих ПЕТ контейнерів з холодним або гарячим вмістом без витрат на термообробку;
- окупити витрати на дозатор протягом 1-2 років;
- оскільки азот, це основна складова повітря, він безпечний і хімічно інертний, слабо розчиняється у продукті та схвалений для використання у харчовій промисловості.
Створення інертного середовища в тарі з харчовими продуктами та напоями (такими як вино, лікери, свіжі соки та ін.) суттєво уповільнюють процеси окислення, при цьому зберігаючи смакові якості та свіжість продукту більш тривалий час.