Виробництво молочних продуктів передбачає безліч процесів змішування різної природи та інтенсивності таких як, наприклад, блендування, диспергування, гомогенізація та ін.

Хто ж експерт у процесах змішування?

Компанія Indag Maschinenbau GMBH (Німеччина) більш ніж півстоліття виробляє динамічні міксери для різних завдань та галузей. Підприємство було створено 1953 року у місті Борсфлет північ від Німеччини неподалік Гамбурга. За час розвитку Indag виріс у міжнародного гравця ринку машинобудування і на сьогоднішній день 70% продукції йде на експорт у більш ніж 65 країн з різних куточків світу. перемішуються. Концептуальний ряд (представлений рис ) має градацію за величиною зсувного зусилля, тобто. від дбайливого перемішування до інтенсивної гомогенізації. Залежно від вимог технологічного процесу підбирається міксер із відповідним рівнем зсувного зусилля.

Застосування динамічних міксерів у виробництві молочних продуктів

Одним із найбільш поширених процесів застосування міксерів у молочній галузі можна виділити змішування йогурту з фруктовим наповнювачем. Цей процес можна реалізувати як порційним шляхом, так і системою змішування компонентів у потоці. Останній варіант є прогресивнішим і саме для нього актуальне використання динамічного міксера. Суть процесу заснована на дозуванні всіх інгредієнтів кінцевого продукту до лінії, де розміщений динамічний міксер. Після змішування готовий продукт іде у накопичувальну ємність або безпосередньо в бункер пакувальної машини. У першому випадку, як правило, використовуються міксери з одним входом та одним виходом. У другому випадку використовуються міксери більшого розміру компенсації пульсацій дозування.

Крім того, ці машини можуть бути оснащені кількома виходами в залежності від конфігурації машини розливу. Якщо йдеться про просте змішування з подачею продукту на міксер до 6 бар, Indag пропонує стандартизовану серію ECO з наступним діапазоном продуктивності:

DLM/M-1 ECO максимум до 0,5 – 2 м³/ч

DLM/M-2 ECO максимум до. 2 – 5 м³/ч

DLM/M-3 ECO максимум до 5 – 13 м³/ч

Дана серія також не може бути виконана з сорочкою обігріву/охолодження і має тільки один тип змішувальних елементів у вигляді плавників. Якщо йдеться про більш складний процес перемішування, тоді використовується основна серія DLM/M HY, продуктивності якої наведені нижче:

DLM/M-2 standard: 0,5 – 1 м³/ч (в стандарті доступний с 4-ма виходами)

DLM/M-3 standard: 1 – 2,5 м³/ч (в стандарті доступний с 4-ма чи 8-ма виходами)

DLM/M-4: 2,5 – 4м³/ч (доступний с 4-ма чи 8-ма виходами)

DLM/M-5: 4 – 6м³/ч (доступний с 4-ма чи 8-ма виходами)

Це основна лінійка динамічних міксерів із низьким рівнем зсуву у гігієнічному виконанні. Вони можуть вирішувати завдання у змішуванні молочних продуктів, а й у інших харчових аплікаціях. Міксери можуть бути оснащені різноманітними елементами, що змішують, працювати з різною швидкістю і виконані в асептичному виконанні (рис. ). Тобто технічне рішення може бути 100% адаптовано під потреби технологічного процесу.

Основні переваги міксерів Indag серії DLM/M:

Окремо від цього можна виділити ще серію DLM/H –HY з високим зсувним зусиллям, яку актуально використовувати у приготуванні гомогенізованих молочних продуктів. Наприклад, це може бути молочний десерт, що складається з молока, йогурту та кварку. Всі ці інгредієнти потрібно перемішати до гомогенної текстури. Для таких завдань ідеально підходить машина з високим зсувом, як показано на рис . Продукт потрапляє в робочу камеру, де буквально перемелюється в зазорах між ротором і статором. Дані міксери також виготовлені відповідно до всіх гігієнічних вимог – матеріали, відсутність мертвих зон, подвійне механічне ущільнення валу з промиванням тощо. Можливе також індивідуальне виконання, наприклад, більш зносостійких матеріалів для роботи з абразивним продуктом.

Більш детальну інформацію про обладнання Ви можете отримати у наших технічних фахівців. Ми із задоволенням проконсультуємо Вас та надамо найкраще рішення.