Сьогодні все більше компаній не тільки вирощують фрукти та овочі, але активно починають займатися їхньою переробкою. Тому без застосування інноваційних технологій успіху досягти практично неможливо.
Італійська компанія M.F.T. srl., яка виробляє обладнання, а також пропонує технології для обробки, переробки та продовження терміну зберігання ягід та плодів, створює для своїх клієнтів (як невеликих, так і великих господарств) пристрої, машини та комплексні проекти під ключ, технологічні схеми для переробки фруктів. та овочів. M.F.T. srl. пропонує машини та комплексні рішення для переробки овочів та фруктів, в основному для виробництва джемів або варення, нектарів, сухофруктів, заморожених фруктів. Якщо перераховувати технологічний ланцюжок виробничого циклу, то ми можемо забезпечити інспекцію та сортування сировини, чистку шкірки, вилучення серцевини, видалення кісточки, нарізку, подрібнення та протирання, концентрування, наповнення та пастеризацію кінцевого продукту. Устаткування для виготовлення варення передбачає інспекцію, сортування плодів від шкірки, вилучення серцевини, кісточки, протирання, перемішування різних інгредієнтів та варіння, розлив, закупорювання, маркування скляних банок для джемів з різних плодів та ягід. встановлення обладнання – до навчання працівників. На початковому етапі ми даємо поради, адже клієнту потрібне не лише обладнання, а й підтримка у створенні нового продукту на ринку. Ми передаємо наше бачення проекту, клієнт може застосовувати його, а може мати свою думку, і разом створюємо інноваційний продукт. Один із наших головних принципів – не зупинятися на досягнутому. На тренінгах M.F.T. srl. навчає, як правильно працювати з обладнанням та якому сервісу обслуговування підлягають ті чи інші установки.
Під час установки машини та пусконалагоджувальних робіт ми надаємо пакет запчастин, що найбільш зношуються, яких може вистачити на два роки експлуатації. Наприклад, особливо швидко виходять з ладу ножі для видалення кісточки або серцевини. Сама машина може працювати багато років без будь-якого додаткового обслуговування, але є деякі деталі, які іноді потрібно змінювати. Варто підкреслити, що багато залежить від правильної експлуатації машини. Зношуються тільки ножі, а всі інші частини установки (тут ми маємо на увазі машини для видалення шкірки або кісточок), якщо обслуговувати їх згідно з нашими інструкціями, вчасно проводити профілактичні огляди та мастило, можуть служити дуже довго, передаючись з покоління в покоління. Фахівці M.F.T. SRL надають клієнтам комплексні рішення щодо переробки сировини.
Виходячи з нашого досвіду, ми бачимо, що дуже важливо з самого початку добре зрозуміти разом з клієнтом технічне завдання. Дуже часто стикаємося з тим, що клієнти не знають як правильно розпочати або планувати свій виробничий процес і в таких випадках ми беремо участь з моменту формулювання правильного технічного завдання для того, щоб вийти на ринок саме з тим продуктом, який затребуваний і відповідає всім параметрам якісного продукту, оптимізуючи усі виробничі цикли.
МАШИНА ДЛЯ РІЗАННЯ НА СЛАЙСИ З ВИНЯТТЯМ СЕРЦЕВИНИ ДЛЯ ЯБЛОК З АВТОМАТИЧНОЮ ПОДАЧОЮ МОДЕЛЬ MW-R
Ця машина була розроблена для видалення серцевини яблук і для їх різання на слайси (кільця), що робить її ідеальною для переробки яблук для виробництва яблучних чіпсів або для подальшого призначення в кондитерській промисловості, для виробництва свіжих фруктових салатів або для виробництва фруктових снеків. Вона також може бути використана просто для вилучення серцевини з яблук.
Ця машина повністю виготовлена з нержавіючої сталі AISI 304 і може бути вбудована в лінії з іншими машинами для автоматичної подачі через зону завантаження, де фрукти потрапляють. Потім продукт відправляється через елеватор на конвеєр, з автоматичною системою орієнтування, що дозволяє автоматично вирівнювати фрукти у свої осередки. Різання яблук здійснюється швидко і точно, не впливаючи на органолептичні властивості, та гарантуючи максимальну гігієну. Тут з яблук вирізається серцевина і вони розрізаються на слайси за допомогою змінних ріжучих блоків, які допускають різний діаметр та товщину зрізів. Товщина нарізки настроюється, мінімальна товщина становить 2 мм. Слайси вивантажуються за допомогою стрічки, яку можна подовжити у разі потреби для зв’язку з наступною машиною. Відходи падають вниз, де можна поставити ящик для збору або при замовленні поставити транспортну стрічку для відведення в потрібний пункт. Всі захисні картери блокуються рухомим шарніром і дозволяють швидке відкриття оптимізуючи тим самим час для нормального функціонування та техобслуговування. Це дозволяє легко, швидко та безпечно обслуговувати машину, а також проводити ретельне очищення.
МАШИНИ ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ ФРУКТІВ ВІД ШКІРИ І СЕРЦЕВИНИ СЕРІЇ – MM
Машини для очищення фруктів від шкірки серії MM підходять для механічного очищення за допомогою ножів і можна застосовувати до таких фруктів: яблука, груші, ківі, апельсини, грейпфрут, лимони, персики, нектарини, хурма, опунція, бергамот. Також можна використовувати для очищення деяких овочів, таких як: баклажани, кабачки, юкка. Відповідно до її компонування, машина може виконувати такі операції: очищення від шкірки, видалення серцевини (пряме або з видаленням серцевини), різання навпіл, сегментування, різання на скибочки (не тонше 10 мм).
Спеціальна запатентована система очищення від шкірки за допомогою ножів має ряд переваг: Фрукт не подрібнюється, замість цього він обережно очищається від шкірки видаляючи довгу стрічку шкірки, яка, наприклад для виробництва цедри для лимончелло, дозволяє ідеальне відділення від верхнього шару без руйнування дрібних клітин містять ефірні олії.
Це також дозволяє підтримувати область обробки дуже чистою, будучи важливим аспектом для харчової промисловості.
БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ БЛОК З ВАККУМНИМ КОТЛОМ У КОМПЛЕКТІ З ДОЗАТОРОМ І УКУПОРКОЮ МОДЕЛЬ K–FC45
Цей блок призначений для виробництва томатної пасти (пасати, соусів), джему, варення або сальси з наповненням у банки різних розмірів..
Вакуумний котел діаметром Ø 400 мм, який працює за допомогою пари з максимальним робочим тиском 3 бар
ДОЗАТОР / Пневматичний наповнювач має регульовану дозуючу здатність від 10 куб. див. до 1100 куб. див. всі деталі, що контактують з продуктом, виконані з нержавіючої сталі AISI 314.
КУПІВЛЯ здійснюється ручною подачею скляних банок і кришок, розрахована один вид кришки (твіст офф).
Все працює у закритому циклі. Спочатку готується сировина (фрукти для виробництва джему), вариться у маленькому вакуумному котлі, потім переходимо до дозатора, і оператор просто натискає на кнопку, дозуючи свій продукт. Потім йде процес закупорювання, який здійснюється одразу після дозації.
Одна людина чудово може впоратися з цією установкою. 45 літрів сировини можна набрати у варильному казані та обробити за один цикл. Зазначу, що це обладнання має попит, тому що деякі компанії купують цю установку для тестування нового продукту, інші застосовують установку як стартовий виробничий цикл для свого продукту. Подібні пропозиції є і щодо чіпсів. Так, у нас є машина, яка автоматично приймає яблука та їх обробляє, тобто існує бункер для приймання сировини, потім елеватор, який піднімає кожне яблуко та орієнтує для подальшого процесу, видаляє серцевину та одразу ріже на слайси. І це одна установка, тому не треба купувати окремі машини для вилучення серцевини та різання.
У чому секрет цієї машини? Вона ідеально орієнтує яблуко для того, щоб отримати максимальний вихід продукту, отже, відходів майже не залишається. Єдине, якщо клієнт хоче зробити чіпси без шкірки, то для цієї функції застосовується інше обладнання та треба підключити у виробничий процес окрему машину для очищення шкірки. Наш клієнт має завжди вибор. »- однозначно покарають нас своєю доступністю, легкістю та корисним перекушуванням.
Переваги фруктових снеків:
- Завжди можна брати із собою у сумці чи рюкзаку.
- А тому почуття голоду не застане зненацька.
- Насичені вітамінами та корисними речовинами.
- Користь від їх вживання така ж, як і від свіжих фруктів.
- Дарують заряд бадьорості та сил. Вживання даної продукції на сніданок дуже благотворно позначається на загальному самопочутті людини.
- Дозволяють стежити за фігурою, оскільки містять мінімум калорій.
- Вживання фруктових снеків – це унікальна можливість зробити перекушування на бігу максимально корисними. Швидко дарують почуття насичення, що особливо важливо для тих, хто сидить на дієті.
- Фруктові снеки дуже зручні для вживання.
- Вони є тонко нарізаними шматочками ягід або фруктів – їх з легкістю можна витягати з упаковки, не забруднюючи руки.
- Плюс до всього вони відрізняються тривалим терміном придатності, тому ними можна запастись на користь.
M.F.T. srl розробили для своїх клієнтів різні виробничі цикли для того, щоб дати можливість почати з міні цехом для тестування ринку або ж поступити відразу з великими партіями готового продукту.