Зустрічайте SCANSTEEL FOODTECН, світового лідера з виробництва машин та технологічних ліній для харчової промисловості:

– переробка

– виробництво кормів для домашніх тварин;

– переробка сирів;

– створення напівфабрикатів та заготовок для підприємств швидкого харчування.

Хочеться відзначити, що сьогодні ринок обладнання для м’ясопереробного виробництва  суттєво змінюється та набирає обертів. Все це відбувається за рахунок зростання та розширення портфоліо виробничих потужностей продуктів харчування. Адже все одно для тисячі людей м’ясо є одним із основних інгредієнтів. Хто ж, як не ми, хочемо поласувати себе соковитим стейком чи смачною котлетою.

Виробники, підлаштовуючись під постійні зміни смаків споживача, суттєво прагнуть розробляти нові проекти та неустанно шукають інноваційних рішень. Перед українським виробником відкриваються величезні перспективи, зокрема поштовх та неабиякі можливості для зростання виробництв. Зазвичай, цей процес тривалий. Передусім необхідно вдосконалити технології, модернізувати існуюче устаткування або змінити на більш сучасне, потужне та багатофункціональне, а вже потім подбати про якість продукції.

Впровадження сучасних технологій дозволяє значно зменшити витрати при виробництві продукції, скоротити час обробки, частково або повністю автоматизувати процес. Саме від якості обробки м’яса й залежить подальша якість виробленого продукту. А для того, щоб утримувати якість продукції на належному рівні, необхідно здійснювати підбір і постачання технологічного обладнання з комплексним інженерно-технологічним введенням в експлуатацію, а також з подальшою технічною підтримкою. Комплексний підхід, без сумнівів, дає можливість виробникам продукції максимально ефективно оптимізувати й автоматизувати виробництво для досягнення ще більш кращих виробничих показників.

Потреба в якісному, надійному устаткуванні завжди залишатиметься актуальною. На сьогодні жодне сучасне промислове виробництво не обходиться без технологічного, пакувального та інших видів обладнання. Штайнер постійно знаходиться в активному русі та проводить безліч корисних та продуктивних перемовин, у ході яких ми демонструємо можливості наших рішень, основною перевагою яких є найвища точність та якість. Ми стежимо за перевагами та тенденціями підприємств м’ясопереробної промисловості, завдяки чому наш асортимент постачальної продукції постійно змінюється та набирає обертів. На сьогодні ми готові запропонувати навіть обладнання, за допомогою якого можна виробляти веганські страви. Багато виробників м’ясної галузі починають виготовляти веганський фарш, веганські котлети або сосиски. Про це ми також поговоримо, але з часом. А сьогодні ми представляємо м’ясні технології нашого партнера, датської компанії SCANSTEEL FOODTECH, яка була номінована на премію EY ENTREPRENEUR OF THE YEAR 2020.

SCANSTEEL FOODTECH входить до найбільш інноваційних виробників обладнання та високошвидкісних рішень для харчової індустрії. У своєму асортименті компанія пропонує чи не весь перелік обладнання, який необхідний для повноцінної переробки м’яса:

                  М’ясорубка                          М’ясорубка-міксер                                          Міксер

Асортимент продукції SCANSTEEL FOODTECH налічує понад 140 стандартних машин та елементів обладнання.

За багато років сумлінної роботи команда SCANSTEEL FOODTECH завоювала репутацію виробника найбільшої у світі лінійки вовчків (м’ясорубок) для м’ясного фаршу. Унікальний подрібнювач, з мінімальною потребою ручного втручання, повністю перевершує результати традиційних спеціалізованих подрібнювачів для свіжих, темперованих або глибоко заморожених м’ясних блоків та забезпечує першокласні результати подрібнення без зміни чого-небудь, окрім сировини, яку необхідно подрібнити.

Виготовляється із нержавіючої сталі, забезпечує продуктивність від 2000 до 40 000 кг/годин, має низький рівень шуму, економне споживання електроенергії, посилену конструкція. Застосовується для подрібнення таких продуктів, як:

Проте, можливості застосування даного обладнання далеко не обмежуються вищенаведеним списком.

Цілком ймовірно, що м’ясорубки від компанії SCANSTEEL FOODTECH, зокрема модель SuperGrind 400/260 і 550/260, у глобальному плані є найміцнішою та зносостійкою серед усіх подрібнювачів м’ясної сировини, що існують на світовому ринку! Вона спеціально сконструйована для виробництва кормів для домашніх тварин, а також виробництва технічних жирів та кормових продуктів з нехарчової сировини та призначена для подрібнення продуктів:

Розроблена з урахуванням легкого технічного обслуговування. Оснащена захисною огорожею на вході, яка не дає м’ясній сировині, зокрема замороженим блокам, розлітатися при завантаженні.

Багаторічний досвід у сфері змішування м’ясної сировини дав змогу датському виробнику створити сучасні міксери. Компанія розробила широку лінійку змішувачів різної потужності. Асортимент вдало поєднує як одношнекові, двошнекові міксери, так і вакуумні або м’ясорубки-міксери з набором різноманітних опцій, наприклад: нагрівання, охолодження, вагового контролю. Завдяки низькому споживанню електроенергії, мінімальній кількості відходів, низькому рівню шуму, різним системам управління (від простих кнопочних до розвинутих сенсорних), вони заслуговують на  високу якість, довговічність та експлуатаційну безпеку.

                        Насос                                  Емульситатор                        Розморожувач

Лінійка насосів SCANSTEEL FOODTECH – SuperPump охоплює 3 машини, що відрізняються типорозмірами. Правильний вибір насоса залежить від продуктивності, характеристик продукту, що перекачується, його температури, в’язкості та розміру. Наявність подвійної камери вивантаження здебільшого мінімізує або усуває коливання продукту на виході насоса. Мотор конструюється відповідно до особливостей застосування машини. Перекачують птицю, свинину, яловичину свіжу або заморожену, з кістками або без них.

Емульситатор scanEmul 175 від компанії SCANSTEEL FOODTECH має виробничу потужність від 2000 до 7000 кг/годину. Модель scanEmul 175 виробляється в трьох різних версіях та облаштована електричними двигунами: 55 кВт, 75 кВт або 90 кВт. Як стандартний варіант, модель scanEmul 175 випускається у двох модифікаціях: із насосним завантаженням продукту або із завантажувальною воронкою. Другий варіант оснащений автономною завантажувальною воронкою з одним або двома шнеками задля уникнення налипання попередньо змішаних шматків продукту.

У глобальному плані емульситатор QuadroCut 225/PentaCut 225 компанії SCANSTEEL FOODTECH завоював загальне визнання серед усіх існуючих на світовому ринку емульситаторів. Це один із кращих зразків обладнання датської якості, розробленого, сконструйованого та виробленого в Данії для виробництва м’ясної емульсії з найвищим ступенем однорідності. Модель також надзвичайно ефективна для виробництва емульсії зі шкіри свинини. Функціональність та практичність машини забезпечує низькі виробничі витрати, високий рівень безпеки та простоту в управлінні.

Як розморозити попередньо подрібнені або подрібнені заморожені блоки з м’яса та птиці? За допомогою вакуумного розморожувача від SCANSTEEL FOODTECH серії scanDefrost це можливо зробити за лічені хвилини. Метод вакуумного розморожування забезпечує розморожування попередньо подрібнених заморожених блоків м’яса протягом кількох хвилин.

Перевагами є:

Додатково до стандартизованих машин для харчової продукції, компанія  SCANSTEEL FOODTECH розробляє нестандартні моделі: інжинірингові проекти повнокомплектних технологічних ліній, які виготовляють під замовлення в тісній співпраці з клієнтами.

І на завершення хочемо зазначити. Технології нині дуже вибагливі, зокрема без якісного, продуктивного, сучасного обладнання оновлювати асортимент готових виробів, вести сучасний бізнес просто неможливо. Технологічне переобладнання підприємств м’ясної промисловості є визначальним фактором у зростанні збільшення обсягів та якості готової м’ясної продукції.

Обладнання та технології, які «Штайнер-Україна» офіційно представляє в Україні, допомагають підприємствам виходити на значно вищий рівень виробництва: підвищувати надійність, скорочувати час простою, знижувати експлуатаційні витрати, зменшувати витрати та залишатися на ринку ще більш конкурентоспроможними. Завдяки професіоналізму нашої команди у виробників завжди є можливість відповідати вимогам ринку м’ясопереробки, йти на крок вперед і навіть встановлювати нові тенденції.

 

Олексій Колодченко,

Генеральний директор компанії «Штайнер-Україна».