food-canned-fruit-cans-tomato-cucumber-onion-2k-wallpaperЯкщо Ви виробляєте або плануєте виробляти консервовану продукцію – м’ясні, рибні, овочеві консерви, дитяче харчування, сосиски в пластикових упаковках, і хочете робити це якісно та ефективно, тоді слід врахувати наступні критерії:

 

Як задовільнити усі перелічені критерії?

Безпека продукту – на першому місці. Для надійної стерилізації розподіл заданої температуристерилізації/пастеризації всередині автоклава має бути рівномірним , із відхиленням в 1 градус і менше між упаковками продукту, поміщеними в нього. Важливо також не розварити продукт! Адже тоді ми не лише перевитратимо дорогі енергоносії, але й перетворимо хрумкий закусочний огірок на м’який, “пластиковий”, без смаку, а яскравооранжеву кабачкову ікру – на тьмяну, коричневу пасту. Споживач же завжди обирає найяскравіший продукт!
Автоклави Steriflow (Франція) забезпечують розподіл температури із відхиленням всього лише 0,5 градуса між упаковками продукту, що зберігає яскравий колір та бажану консистенцію.

fon_001

Яким чином?

У цих автоклавах використана технологія «водного каскаду», тобто перегріта вода зрошує неначе під душем завантажену в автоклав партію продукту. Завдяки системі підтримки тиску всередині автоклава, температура води сягає заданих величин, потрібних для стерилізації/пастеризації, а також зберігається цілісність легких полімерних упаковок, реторт-пакетів, які без пневматичної системи контролю тиску можуть луснути при охолодженні стерилізаційної камери. Найважливіше, що перегріта пара із котла не надходить в автоклав Steriflow напряму, натомість вона віддає свою енергію гарячій воді через спеціальний суцільнозварний теплообмінник Platular®, і саме перегріта вода поливає «каскадом» завантажені консерви. У цьому головний плюс – адже після циклу нагріву, ви можете легко пустити в теплообмінник холодну воду замість пари, і таким чином, рекуперувати, тобто отримати назад суттєву частку тепла! Це тепло можна використати для попереднього підігріву нової партії консервів перед завантаженням в автоклав, або ж для нагріву мийних розчинів, живильної води для котла і т.д. Кожен додатковий градус нагріву партії продукту перед завантаженням в автоклав дає економію 0,78% кількості пари, яка необхідна для стерилізації продукту. Не марнуйте тепло при охолодженні автоклаву, і ви заощадите до 42% відсотків газу чи електроенергії, що підтверджено дослідженнями.

Завдяки технології «водного каскаду», автоклави Steriflow працюють із будь-якими видами упаковки – скляні та жерстяні банки, реторт-упаковки, та ін. Рівномірний нагрів та охолодження завдяки теплообміннику Platular® виключає термічний шок, який небезпечний для скляних банок, а також стерилізує партію ідеально рівномірно!

Для технолога автоклав Steriflow – справжнє полегшення в роботі, адже для керування установкою використовується панель управління MPI Expert, яка дозволяє легко задавати усі параметри циклів нагріву/охолодження продукту, історія обробки партії зберігається і завжди доступна для контролю чи перевірки за вимогами HACCP. Таким чином, обладнання Steriflow спрощує відстежуваність партій продукту.

fiche-statique-en-bdayi

Шукаєте найпродуктивніше обладнання?
Врахуйте, що автоклави Steriflow мають різні варіанти виконання: статичні Steriflow Static®, із обертовим барабаном – Steriflow Rotary® –для делікатного перемішування продукту під час стерилізації, або Steriflow Shaka®,із спеціальною системою для енергійного струшування продукту!

Автоклави SteriflowShaka®, з технологією «водного каскаду» та суцільнозварним теплообмінником – це вершина інженерної думки. Адже продукт не лише зрошується перегрітою водою, а й горизонтально струшується спеціальним механізмом, що прискорює теплообмін всередині упаковки до кількох разів! Частота коливань кошика із завантаженим продуктом – до 150 кол/хв. Конструкція кошика забезпечує цілісність скляної тари при струшуванні, що перевірено роками експлуатації таких автоклавів у країнах ЄС. Результати вражаючі: наприклад, час стерилізації зеленого горошку скоротився у 6,7 раза, що зберегло як енергоресурси, так і колір продукту.

logrus_article_steriflow_shaka

Яскравіший колір при стерилізації із струшуванням (ліворуч) досягається за рахунок скорочення часу стерилізації в рази.

Компанія Штайнер-Україна є офіційним представником компанії Steriflow. Тому, якщо Ви бажаєте розширити, модернізувати або створити повністю нове виробництво фруктових, овочевих, м’ясних чи рибних консервів – звертайтеся до нас! Французькі автоклави Steriflow надійно працюють в Україні: це і стерилізація овочевих консервів (ТОВ «Агроспецпроект»), і виробництво такого делікатесного продукту як фуа-гра («Миронівський хлібопродукт»), рибних консервів – ТМ «Пролив», згущеного молока – «Овручський МКК», крабових паличок у полімерній упаковці – «Аквавіт», ТМ «Водный мир», кормів для тварин –ТМ «Гав», «Мяу», «Клуб 4 лапи». Можливості автоклавів не обмежуються стерилізацією, у них можна також готувати продукт!

Ми є надійним, компетентним і відповідальним партнером для українських підприємців уже багато років, постачаємо також професійне насосне обладнання для перекачки томатних паст, пюре, рідин із шматочками і інших продуктів. Насоси із нержавіючої сталі у так званому «гігієнічному» виконанні мають поліровані поверхні, що дозволяє легко та дочиста мити їх після перекачки харчових продуктів. Чим менше бактеріальне обсіменіння продукту – тим менший необхідний час стерилізації, а це – теж економія енергоресурсів.
Працювати «чисто» – завжди вигідно!

Зателефонуйте зараз, і ми допоможемо Вам оцінити енерговитрати на одну тисячу умовних банок за методикою UNIDO, що дозволить зрозуміти наскільки енергоефективними є ваші процеси, і яке обладнання необхідне саме вам. Із компанією Штайнер-Україна ви завжди отримаєте кваліфіковану та корисну консультацію. Ми із відповідальністю ставимося до кожного завдання, і щиро готові допомогти Вам зробити підприємство енергоефективним та прибутковим!