Штайнер-Україна на міжнародній виставці ANUGA FOOD TEC 2015

Наприкінці березня в Кельні відбулася міжнародна виставка ANUGA FOOD TEC 2015, яку відвідали і ми. Основним профілем цього заходу було обладнання та технології для харчової промисловості.

Одним із перших ми відвідали стенд компанії Selo (Нідерланди). Selo спеціалізується на технологічному обладнанні для виробництва різних продуктів, таких як: соуси, фруктові наповнювачі, готові страви, дитяче харчування, вологі корми для тварин. Одним із ноу-хау, яке було представлено на стенді, виявився варильний казан із НВЧ підігрівом. Такий підхід обіцяє скоротити час нагріву в рази порівняно з сорочкою і позбутися проблеми пригорання продукту до стінок. Найбільш ефективно застосовувати НВЧ при нагріванні в потоці в системах безперервної дії, які також були представлені на стенді SELO.

selo

На стенді компанії Steriflow традиційно був виставлений 3-х кошиковий автоклав. Можна було ретельно ознайомитися з конструкцією агрегату та подивитися на принцип “водного каскаду” наживо. Нагадаю, що технологія “водного каскаду”, засновником якої є Steriflow, є одним із найенергоефективніших і найдбайливіших способів термічної обробки продуктів харчування. Не оминули стороною стенд Steriflow і деякі великі гравці українського ринку молочної продукції, з якими нам вдалося поспілкуватися про перспективні проєкти та виробництво нових продуктів за допомогою автоклавів Steriflow.

4

Новинкою також відзначився ще один наш партнер – компанія Silverson. Вони представили публіці нову вдосконалену модель FLashmix. Це міксер-гомогенізатор, який призначений для швидкої гідратації та диспергації порошкоподібних продуктів у рідкій фазі. Нова конструкція дає змогу задавати до 15 000 кг порошку на годину і працювати за вищих показників в’язкості та температури. Раніше, це було проблематично через випаровування і налипання продукту на стінках живильного патрубка. Крім цього Silverson традиційно виставили низку проточних, заглибних і лабораторних змішувачів.

3

Крім наших наявних партнерів, ми також побачили досить багато цікавих рішень для окремих процесів, пов’язаних із виробництвом продуктів харчування. Усе це було взято нами на замітку для вивчення і подальшої реалізації в наших проєктах.

Підбиваючи підсумки, можу сказати, що відвідування виставки піднесло нам багато нових цікавих і новаторських ідей, які ми маємо намір реалізувати в Україні.

en_GB