Виробництво вологих кормів для домашніх тварин

Глобальний ринок кормів для домашніх тварин є ринком, що бурхливо розвивається і очікується, що він буде продовжувати демонструвати постійний ріст у наступні роки. Вологий корм для домашніх тварин відіграє особливо важливу роль у зростанні цього ринку. Запит на “справжнє” м’ясо у різних формах і кольорах зростає.
Selo розробило і надає високоякісне обладнання для виробництва вологого корму для домашніх тварин. Дизайн Selo забезпечує найвищу якість і максимальну ефективність виробництва кормів для тварин. З понад 75-річним досвідом у харчовій промисловості, гігієнічний дизайн є ключовою компетенцією Selo.
Selo має понад 75 років досвіду в галузі виробництва кормів. У 1980-х роках Selo розробило перший паровий тунель для виробництва вологого корму для домашніх тварин. Ця інновація лягла в основу значущих змін в галузі. Зрозуміло, що Selo постійно зосереджувалося на подальшому розвитку та інноваціях парового тунелю, який наразі є системою-стандартом для виробництва вологого корму для домашніх тварин.
Парові тунелі Selo є частиною технології виробництва відомих (глобальних) брендів, а також серед середніх і малих (стартапів) компаній, для яких надається інженерна підтримка.
Протягом останніх 30 років Selo стало світовим лідером у системах “під ключ” для виробництва вологого корму для домашніх тварин на основі технології парового тунелю. Лінії виробництва Selo є передовими з точки зору гігієни, ефективності, збереження виробничих витрат, при цьому забезпечуючи високі стандарти якості. Ці 75 років історії та досвіду становлять ідеальну базу для постійної стратегії інновацій. Навіть найменші вдосконалення можуть призвести до значних переваг.
Selo постійно прагне інновацій та удосконалення своїх конструкцій, щоб вони відповідали вашим поточним і майбутнім потребам. Selo завжди зосереджено на покращенні ефективності виробництва клієнтів, сталій якості продукції та загальної стійкості Вашого виробництва.

М’ясопідготовка

Високоякісний продукт починається з правильного рецепта та підготовки інгредієнтів. Якісна м’ясна емульсія є невід’ємною частиною процесу виробництва. Ця м’ясна емульсія транспортується з емульсифікатора (частина основного м’ясного процесу) до бункера Selo. Бункер виконує функцію буфера, яка гарантує постійний потік до екструдера.
З бункера м’ясна емульсія подається на екструдер або розподілювач (спредер). По дорозі, за допомогою дозування в лінії, можуть бути додані необхідний колір та/або інші рідкі інгредієнти. За бажанням може бути встановлена система металодетектора. Екструдер формує м’ясну емульсію в регулярні (або, якщо потрібно, неправильні) форми мотузок, які розміщуються на конвеєрному транспортері паротунелі.

Паровий тунель

Розміри та форми мотузок-ковбасок можуть встановлюватися на основі попередніх налаштувань. Як тільки мотузки розміщені на транспортері, вони проходять через паровий тунель для приготування. Налаштування всього лінійного процесу, такі як швидкість і температура, повністю контролюються за рецептом, щоб гарантувати найвищу якість продукту та ефективність виробництва.
Приготовані мотузки тепер переходять до наступного етапу процесу – фази охолодження. Вони охолоджуються та частково висихають за допомогою вентиляторів охолодження. Це забезпечує чистий розріз під час процесу різання. Довжина шматочків визначає остаточну форму готового продукту.

Первинне пакування

Залежно від формату упаковки, може бути встановлено фазу охолодження / сушки після різання. Це забезпечує гладке і ефективне наповнення через мультиваговий дозатор. Щоб не заважати неперервному процесу у випадку коротких зупинок у процесі упаковки, Selo розробило буферну систему, яка може буферизувати вироблені кусочки до тих пір, поки процес упаковки не буде відновлено.
Це гарантує ефективність і якість виробничого процесу та мінімізує втрати. Selo може забезпечити повні системи поставок для транспортування кусочків до установки пакування, включаючи буферні системи. У соусній системі порошки змішуються і нагріваються у воді. Щоб змішати / розчинити порошки “безгрудково” у воді, Selo розробило спеціальний мультиголовочний дозатор. Вироблений соус / желе зберігається в буферному резервуарі, після чого його можна подавати безпосередньо на лінії наповнення та пакування.
Система міксування в лінії Selo може попередньо змішувати кусочки і соус з дотриманням заданого співвідношення, що дозволяє точний одноразовий процес наповнення.
Лінії для корму для тварин від Selo можуть бути підключені до будь-якої пакувальної машини, наприклад, пакетів — дойпак, банок чи лотків. Стерилізаційний процес відбувається після пакування. Selo також може надати поради з цього питання.

Стерилізація

Тривалий термін придатності кінцевого продукту досягається під час стерилізації упакованого продукту. Для процесу стерилізації продукти завантажуються на лотки та поміщаються у реторт, спеціальний тискозберігаючий апарат, де продукт доводиться до необхідної температури і тиску протягом певного часу. Під час процесу стерилізації елімінуються як бактерії, так і бактеріальні спори, щоб уникнути мікробіологічного росту у кінцевому продукті.

Обробка та фінальне пакування

Після стерилізації, на етапі фінального пакування готові продукти пакуються в коробки для представлення у магазинах та транспортування. Цей процес може бути виконаний вручну, напівавтоматично або повністю автоматизовано.

Selo постачає не лише системи для виробництва вологого корму для тварин, але також надає консультації щодо повного обладнання заводу від первинної підготовки м’яса до стерилізації та обробки продукції. Звісно, лінії від Selo можуть бути підключені до будь-якого типу систем наповнення та пакування. Selo також може постачати всі зв’язуючі транспортні системи між лініями обробки та лініями наповнення та пакування.

Команда STEINER може надати вам підтримку у проектуванні оптимального виробничого процесу. Крім постачання обладнання, ми також пропонуємо наступні послуги:

Для отримання детальної інформації звертайтесь до технічних фахівців Штайнер Україна – офіційного дистрибутора компанії Selo в Україні – за телефоном +380 44 390 73 38.

en_GB