Прикріплені кришки Coca Cola

Виклик

Sidel та Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) мають довгу історію партнерства і співпрацюють вже понад 30 років над різними проектами, пов’язаними з обладнанням, розвитком упаковки та послугами підтримки. CCEP стояла перед технічними викликами впровадження технології прикріплених кришок та впровадженні полегшеної горловини, що вимагало вибору відповідних преформ, кришок та конфігурацій обладнання для зміни всіх існуючих ліній PET-упаковки в Європі. Для розв’язання цих проблем CCEP звернулася до Sidel за допомогою у своєму проєкті конверсії, щоб досягти своєї основної мети – впровадження нової на 1 г легшої горловини та прикріпленої кришки.

Рішення

Етап попереднього планування був вирішальним для успіху цього масштабного проекту конверсії.  Щоб перевірити нове кріплення кришок і легшу горловину GME30.40, пілотні тести проводились на переобладнаній лінії Sidel у Барселоні. Тісна співпраця Sidel та CCEP у ході тестування ліній дозволила оцінити ефективність обладнання, вимоги до якості та сприйняття споживачами. Sidel також поєднав конверсію лінії та капітальний ремонт, в той час, як CCEP забезпечила технічне обслуговування для оптимальної реалізації продукту та максимальної продуктивності. Після успішних пілотних тестів Sidel переобладнав лінії CCEP на заводах по всій Європі, адаптуючи обладнання та конфігурації для роботи з прикріпленими кришками та новими горловинами, при цьому кожен завод вимагав специфічних коригувань на основі ретельного вивчення Sidel їх унікальних конфігурацій машин.

Результат

Sidel успішно переобладнав третину європейських ліній CCEP для розливу напоїв у PET-пляшках, а завершення конвертації всіх ліній заплановане на кінець першого кварталу 2024 року. Спільна робота над проектом CCEP та Sidel була ключовим фактором успіху, і CCEP вчасно випустила в продаж перші пляшки у Великобританії в травні 2022 року. CCEP була однією з перших, хто перейшов на прикріплені кришки на ринку газованих напоїв, переобладнавши свої численні лінії по всьому ЄС. Перша конверсія відбулася у квітні 2022 року в Іст Кілбрайді, Шотландія, для виробництва пляшок об’ємом 1,5 л від CCEP, за якою послідувало переобладнання другої лінії для одноразових пляшок до кінця 2022 року.

 

“Більшість перероблених ліній досягла поставленої мети ефективності. Ми повністю задоволені підготовкою, включаючи оцінку стану обладнання, пілотні тести та відмінну співпрацю, щоб дозволили реалізувати цей проект.

Герт Марсе
Technical Packaging Lead в Coca-Cola Europacific Partners

 

Технологія прикріплених кришок

Українські компанії-виробники напоїв також повинні звернути увагу на вимоги законодавства ЄС, адже з липня 2024 вступає в дію Директива Європейського Парламенту 2019/904, де обов’язковою вимогою до PET-упаковки є прикріплені кришки. Для отримання детальної інформації звертайтесь до інженерів з продажу STEINER Україна – авторизованого партнера компанії Sidel в Україні – за телефоном +380 44 390 73 38 або просто в messenger.

en_GB