Ваші десерти потребують обережного змішування? Тоді ми знаємо, як їх перетворити на витвір мистецтва.
Штайнер пропонує ефективні промислові змішувачі (міксери) для приготування емульсій:
- Молочних продуктів: йогурти, сир, свіжі сири, збиті вершки.
- Кондитерських виробів: креми, начинки, шоколад, жувальні продукти, нуга, зефір.
- Випічки: бісквіти, кекси, вафлі.
- Хімії та нафтопродуктів: віск, масло, полімери, клей, бітум, латекс, пластик, фарби, лаки.
- Косметики: креми, мила.
- Продуктів навколишнього середовища: флокулянти, шлам.
Тепер, коли Штайнер представляє динамічні міксери від Indag Maschinenbau GMBH (Німеччина) типу DLM/FS для безперевного змішування рідин з твердими компонентами як харчової, так і не харчової промисловостей, емульгування, диспергування та спінювання різних текучих продуктів, не потрібно витрачати цінний час та гроші на застаріле обладнання.
На сьогодні більшість постачальників міксерів зосереджуються виключно на гомогенізації та високоінтенсивному змішуванні з дуже високим зсувом. Ми ж пропонуємо міксери, які можуть змішувати сухі інгредієнти, рідини та гази з будь-якою бажаною інтенсивністю змішування.
Одним з найбільш поширених процесів застосування міксерів є змішування молочних продуктів, зокрема йогурту з фруктовими наповнювачами. При змішуванні таких інгредієнтів передусім важлива гігієнічність та комфортний процес змішування. Оскільки, міксери від INDAG – це стерильне виконання без зон, які не потребують промивки, тому стандартне безрозбірне миття і повноцінний дренаж забезпечує безпеку виробничого процесу.
Залежно від розмірів змішувальних елементів, тверді речовини можна змішувати обережно або з більшою швидкістю зсуву. Це зберігає цілісність твердих частинок. Такими частинками є кукурудзяні пластівці, какао-порошок, шматочки горіхів, шматочки шоколаду, родзинки та багато іншого. Вони можуть мати розміри до 20 мм (діаметр кульки) або бути порошкоподібними. Також можна змішувати тверді речовини в піні без пошкодження матеріалу піни. Рецептам, практично, немає обмежень, зокрема:
- наприклад, для змішування кукурудзяних пластівців у білому шоколаді, білий шоколад подається у вбудований змішувач при температурі 37- 40 С зовнішнім насосом. Тверді інгредієнти подаються у вбудований змішувач через пристрій для подачі твердих речовин (ваги дозування). Одночасно може бути два або більше потоків твердих речовин. Обертовий змішувач подає продукт гвинтовим шнеком і одночасно перемішує елементами ротора і статора. Процедура змішування має бути дуже ніжна, оскільки шоколад занадто чутливий до нагрівання та зсуву. Тому температуру необхідно увесь час контролювати. В результаті чого продукт виходить зі змішувача акуратно, однорідно і майже без тиску.
- наприклад, шляхом змішування яєчного жовтка і розчину оцту створюється премікс для виробництва майонезу.
- а як щодо спінювання (аерування) зефіру? Тут білок, суміш цукру, води, глюкози та повітря змішуються, утворюючи дрібнопористу піну.
- навіть однорідно змішати розчин цукру з ароматизатором – це не проблема для міксерів від INDAG.
- безмежне використання міксерів має місце й у виробництві плавленого сиру. Тут сир ефективно вариться перегрітою парою. Змішувач типу DLM/S має запатентовані зіркоподібні змішувальні елементи на роторі та в статорі (корпусі). Форма зірки надзвичайно стабільна, а також дозволяє змішувати продукти з високою в’язкістю (понад 10 000 000 мПа·с). Енергія змішування вводиться в продукт дуже ефективно. Ротор і статор можуть бути розроблені для охолодження/нагріву. Змішувачі мають модульну конструкцію, доступні шість діаметрів і п’ять довжин (кількість ступенів змішування). Кожен змішувач також можна модернізувати з механічного ущільнення односторонньої дії на механічне ущільнення подвійної дії.
Отже, на сьогодні основними перевагами міксерів від INDAG є:
- невеликий обсяг продукту в камері змішування, завдяки чому спостерігається менша кількість відходів при митті.
- невеликі габаритні розміри та вага, завдяки чому відбувається легка установка і обслуговування.
- легка заміна одинарного кінцевого ущільнення вала на подвійне.
- можливість горизонтального або вертикального монтажу.
- легка зміна ротора без зміни конструкції міксера.
- німецький виробник INDAG готовий розробити індивідуальний дизайн міксера, який би на 100 % відповідав технологічному процесу клієнта.
Тож, працюємо з вірою у нашу ПЕРЕМОГУ! Щодо подальшого обговорення вашого проєкту, зв’яжіться з нами за номером тел.: + 38 (044) 390 73 38. Ми щодня на зв’язку, оскільки безперестанку підтримуємо галузь виробництва, один одного та нашу неньку-Україну!