Штайнер – експерт у світі насосів

 

У цій статті ми поговоримо про гвинтові (або шнекові) насоси Sydex, про одну з найвідоміших та найпоширеніших насосних груп в молочній індустрії.

Цей невеликий огляд, можливо, одразу полегшить вам вибір у вирішенні проблеми з перекачуванням молочних продуктів.

Крім того, фахівці компанії «Штайнер-Україна» із задоволенням проконсультують Вас та підберуть агрегат для проблемного процесу перекачування.

Якість передусім!

Навіть в такий нелегкий для нашої країни час ми всі піклуємося про якість продукції, а молочні підприємства ще й доводять, що вони дійсно сильні, незламні та непереможні. Знаходячись у різних регіонах під обстрілами, вони, ризикуючи власним життям, гідно реагують на всі обставини, які змінюються, та продовжують свою клопітку роботу. Безумовно, війна негативно впливає на молочний сектор, але найперше наше завдання сьогодні — допомогти нашим молочним господарствам вистояти!

Компанія «Штайнер-Україна» довгий час залишається одним з лідерів з постачання та реалізації різного обладнання з нержавіючої сталі та комплексних рішень, призначених для перекачування рідин в молочній промисловості.

Розпочнемо свою статтю зі знайомства з італійським виробником гвинтових насосів Sydex.

Це один із найуживаніших насосів на сьогодні в Україні. Ним перекачують майже всю продукцію в харчовій промисловості. Тому сфера застосування гвинтового насоса в молочній промисловості практично безмежна, зокрема від перекачування в’язких, густих, тягучих продуктів до низьков’язких рідин. Найбільш популярними продуктами, які можна транспортувати гвинтовим насосом, є йогурт, сметана, вершки, фруктові наповнювачі, плавлений сир, сироватка, згущене молоко тощо. Частинки, що входять до складу продукту, не руйнуються, не дробляться і не змішуються з базовою рідиною. Середовище, що перекачується, м’яко і лінійно проштовхується вздовж гвинтової пари.

Завдяки своїм технічним особливостям, насоси виготовляються в різних комплектаціях, наприклад, багато підприємств використовують занурювальний гвинтовий насос. Така конструкція хоча і є рідкісною, але вона дозволяє вирішити велику кількість поставлених завдань.

Принцип дії гвинтового насоса Sydex

Основні компоненти шнекових агрегатів — це ротор і статор. Матеріалом для першого зазвичай служить сталь (нержавіюча або загартована), а для другого — еластомір. Кожен із них повинен бути максимально зносостійким. При вкладенні ротора в статор має утворюватися ланцюжок водонепроникних камер. Тому їх форми і розміри вимагають ідеальної точності. Обертаючись, ротор змінює об’єм порожнин і змушує вміст просуватися по спіралі від всмоктувального патрубка до нагнітального. Тим часом на місце рідини, яка пішла в трубопровід, надходить нова порція. Зворотного шляху у рідини немає, оскільки конструкція забезпечує замкнутий простір. Завдяки цьому, подача речовин відбувається регулярно, гладко і без різких коливань. Ця характеристика зробила гвинтові насоси дуже поширеними у процесах дозування та пропорційної подачі.

Особливості конструкції

 

 

 

 

 

 

 

Варіанти виконання насоса Sydex

Залежно від вимог технологічного процесу гвинтові насоси можуть мати різноманітний дизайн, зокрема:

K серія.  Найпоширеніша загальнопромислова серія, висока ефективність та безліч варіантів матеріального виконання.

H-серія. Серія, яка спеціально адаптована під потреби харчової промисловості, де дуже важливі гігієна та санітарне виконання.

Можливість адаптації для СІП миття, відповідність вимогам FDA та EHEDG.

E-серія. Насоси цієї серії мають особливий дизайн. Вони призначені для вертикального монтажу та  відкачування продуктів із контейнерів та бочок.

М-серія. Спеціальна серія для точного дозування та пропорційної подачі.

Може працювати в діапазоні швидкостей від 0 до 1000 об/хв із вбудованим частотним перетворювачем.

W-серія.  Призначена для особливо в’язких, що містять велику кількість завислих частинок або нетекучих продуктів.

Для таких завдань передбачений спеціальний накопичувальний бункер на всмоктувальній стороні насоса, а також живильний шнек, який примусово захоплюватиме і подаватиме продукт у камеру ротора та статора.

Насоси Sydex мають такі переваги:

 

Ми пропонуємо широкий вибір насосного обладнання різних типів, маємо рішення для складних процесів та продуктів, підбираємо насоси  Sydex  з урахуванням всіх вимог кожного клієнта. Тому на сьогодні  гвинтові насоси обирають як великі підприємства з переробки молочних продуктів, так і середні та малі місцеві виробництва.

Разом – ми сила! Адже ми не втрачаємо оптимізму та готові відбудовуватися, відновлюватися та позитивно впливати на якість продукції разом із молочною промисловістю.

Оскільки якість завжди була і лишається найбільшою цінністю кожного продукту, виробництво в реаліях війни не має бути зіпсованим, а навпаки, максимально автоматизованим та відповідати найвищим стандартам якості. Це стандарти, яким має слідувати кожен, хто залучений до створення та виробництва продуктів харчування. Біда, що сталася нині, має лише стати поштовхом для створення нового етапу розвитку молочного виробництва в Україні, а виробники цілком відновити роботу та задовольнити всі потреби споживачів найближчим часом.

en_GB