Згущене молоко завжди було унікальним своєю універсальністю. Воно знайшло застосування в найрізноманітніших стравах – його додають в чай ​​і каву, з нього отримують різні десертні ласощі. Чи не діти є його справжніми шанувальниками? Та й ми, дорослі, завжди не проти насолодитися цим смаколиком. Навряд чи хтось буде сперечатися про смак цього продукту. Якщо порівнювати з іншими солодощами, то в згущеному молоці ми не знайдемо нічого, крім цукру і самого молока. Немає там ні барвників, ні ароматизаторів. Чи замислювалися ви про його виробництво? Всім відомо, що якість продукту безпосередньо залежить від якості обладнання, на якому його виробляють.

Сьогодні на ринку постачальників устаткування є великий ряд пропозицій, здатних задовольнити потреби виробника згущеного молока. При цьому, обираючи таке обладнання, завжди потрібно пам’ятати про жорсткі вимоги до технічного оснащення підприємств. Оскільки, незважаючи на уявну простоту кінцевого продукту, виробництво згущеного молока складний і високотехнологічний процес. В даний час для створення необхідних оптимальних умов зберігання згущеного молока практичне значення мають теплова стерилізація і пастеризація. Не секрет, що виробники згущеного молока давно зрозуміли: щоб отримати молоко потрібної якості з гарантовано високими термінами придатності, необхідно використовувати автоклави.

Як показує світовий досвід, технологія водного каскаду, що реалізується компанією STERIFLOW, є найбільш ефективною з технологічної точки зору і найменш витратною з точки зору її підтримки.

Промислові автоклави Steriflow визнані і, до того ж, отримали високу оцінку своїх клієнтів за якість виготовлення і надійність. Крім того, Steriflow постійно підтримує своїх клієнтів, пропонуючи їм різні послуги (калібрування, навчання, технічне обслуговування і т.д.).

Який процес виробництва згущеного молока?

Несолодке або слабо підсолоджене згущене молоко, також відоме в багатьох країнах як згущене молоко, являє собою продукт, виготовлений з коров’ячого молока, з якого випаровується 60% вмісту води. Після випаровування продукт охолоджують, стабілізують, упаковують і стерилізують. Згущене молоко характеризується легким карамелізованим смаком і має більш темний колір, ніж свіже молоко. Цей аспект є результатом проходження продукту при високій температурі під час термообробки.

Як стерилізувати згущене молоко?

Несолодке або слабо підсолоджене згущене молоко повинно пройти процес стерилізації, який не потрібний у випадку згущеного молока з цукром (цукор збільшує термін придатності). Несолодкий продукт дозують в банки, які герметично зшивають, а потім поміщають в корзини автоклава. Потім банки стерилізуються запатентованим процесом каскадування води в Steriflow. Перемішування продуктів шляхом обертання барабана всередині стерилізатора запобігає рум’янцю по краях упаковки і покращує їх органолептичну якість.

 

Хочете дізнатися більше про наші стерилізаційні рішеннях?

Звертайтеся до нас за тел. +38 044 390 73 38