На сьогодні виробники продуктів харчування шукають способи продовжити термін зберігання, в той час як сучасний споживач хоче бути впевненим в якості товару, який він купує. Часто найпоширенішими методами в цій сфері є:
З усіх перерахованих вище методів процес вакуумування продуктів є найбільш поширеним. Сьогодні це основний спосіб зберігання без додавання хімікатів.
Збільшення терміну служби досягається за рахунок зниження вмісту кисню в упаковці, що в свою чергу перешкоджає розвитку мікроорганізмів, що поглинають кисень (аеробних бактерій), грибків і мікроорганізмів, які негативно впливають на стан продукту.
Вакуум – це простір, вільний від речовини. У техніці під даним терміном мають на увазі середовище, яке складається з газу або тиску, значно нижче атмосферного.
Таким чином, вакуумування – це процес видалення повітря навколо продукту, з подальшою герметичною упаковкою. Від якості його проведення залежить тривалість збереження властивостей товару.
Окрім збільшення терміну споживання, використання такої технології дозволяє ще:
Все ж таки існує чимало нюансів, про які варто дізнатися перед тим, як придбати техніку для упаковки. Використання професійного пакувального обладнання вирішує одразу не одну проблему.
Однією з основних переваг вакуумного пакування по праву може вважатися висока рентабельність її використання. Наприклад, економія на вартості упаковки з вакуумного пакета в порівнянні зі скляною або жерстяною банкою на кожний кг готової продукції, а також економія на площах складських приміщень та транспортування готової продукції за рахунок меншого обсягу та ваги готової продукції становить понад 60%. І це лише перша перевага.
По-друге, бар’єрний пластиковий пакет має в кілька разів нижчу собівартість, а відповідно і ціну для виробника харчового продукту, який використовує ці пакети, порівняно зі скляною або металевою тарою плюс кришки, етикетки, клей і т.д. Для виробництва тонни пластикових пакетів потрібно вчетверо менше енергії, ніж для виробництва тонни металевої тари.
По-третє, ця упаковка ідеальна для транспортування та за іншими показниками: пластиковий пакет не рветься, не б’ється, прагне зайняти найменший обсяг. За умови правильної сучасної технології виробництва пластиковий пакет, завдяки плоским широким спеціальним швам, може витримати зовнішній тиск у сотні кілограм.
По-четверте, за умови використання зипера (zip-lock замка), продукт можна багаторазово витягувати з пакета, щоразу герметично закриваючи його. Тим самим значно продовжується час використання продукту без втрати його якості.
При використанні обладнання для вакуумної упаковки найважливішими параметрами є швидкість, тиск повітря, що витягується з вакуумної камери, і максимальний тиск насоса.
Перед тим, як визначитися з моделлю, потрібно чітко розуміти, який обсяг продукції виробляється за певний проміжок часу. На сьогоднішній день вакуумна упаковка є однією з найпопулярніших та практичних видів упаковки, яка допоможе подати ваш продукт на ринок.
Штайнер-Україна допоможе зробити Ваше виробництво ще більш прибутковим та збільшити термін зберігання Вашої продукції.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…