Стільки солодкого в одному місці Ви навряд чи де-небудь побачите. Якщо Ви ще не були в музеї шоколаду в Кельні, ми настійно рекомендуємо відвідати цей рай для ласунів! ))
На території музею розташована теплиця, скляний куб площею близько 100 м2 і заввишки 10 метрів, у якій висаджено рослини, що використовуються для шоколадоваріння. В оранжереї відтворено кліматичні умови тропіків: денна температура становить до 30 градусів за Цельсієм, нічна – 20 градусів, вологість – 100 %, а щогодини спеціальна система вмикає імітатор дощу. Вхід до теплиці являє собою шлюз, завдяки якому кліматичні показники не порушуються.
У музеї також є мініатюрна шоколадна фабрика. Відвідувачів від обладнання відокремлюють вікна, через які можна побачити, як виробляють шоколад у наші дні. Процес повністю автоматизований і управляється за допомогою комп’ютерів – механізми замішують масу, розливають гарячий шоколад по формах, потім охолоджують його і навіть упаковують готові вироби. До процесу залучено лише дві людини, які фасують шоколадні вироби в пакети.
На наступному поверсі музею розташований цех, де роблять трюфелі та різні шоколадні фігурки. Тут процесом виготовлення також керує автоматизована техніка. Щоденний випуск продукції, виробленої на цьому міні-підприємстві, сягає 400 кг. Свіжоприготовані кондитерські вироби можна купити на першому поверсі, де розташований невеликий магазин, куди солодощі доставляють прямо з цехів. Кожному відвідувачу музею дістається невеликий, але смачний подарунок – шоколадка, зроблена тут.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…