1) Цикл стерилізації.
Грунтуючись на циклах стерилізації буряків у м’якій упаковці (цілі сирі буряки, товщина пакета 55-65 мм), які використовують клієнти Steriflow, час повного циклу становить близько 70-75 хв, з яких 30-35 витримка (121С). Нагрів від 20С до 121С становить 10 хвилин. Охолодження до 30С займає 20 хвилин.
2) Нагрів.
Швидкість прогріву продукту в першу чергу залежить від самого продукту, від його консистенції. Тому стверджувати, що технологія нагріває продукт швидше просто без вказівки продукту нелогічно. Насичена пара дійсно несе в собі більше теплової енергії, ніж вода. Але основний факт у тому, що парові автоклави працюють не на чистій парі, а на пароповітряній суміші. Повітря потрібне для створення протитиску в камері автоклава. Він є великим ізолятором і знижує можливості пари, що гріють. Для перемішування і пари та повітря, а також для їх циркуляції використовується вентилятор. Наприклад пароповітряна суміш при 120С і 2 бар дає близько 4000 ккал/см2, а водний каскад має близько 9000 ккал/см2.
Також під час нагрівання варто включати час продування парового автоклава, тобто. час, коли витісняється повітря та камера наповнюється необхідною кількістю пари. У цей час продукт не нагрівається, але ці 3 хвилини є невід’ємним часом циклу.
3) Охолодження.
Охолодження «водним каскадом» набагато ефективніше через потужніший поток охолоджувальної води. Форсунки в паровому автоклаві дають слабкий ефект, оскільки власними силами є ділянкою опору. У Steriflow потік води є вільний через розподільну сітку та більш потужний.
4) Інші переваги
Також слід зазначити й інші переваги Steriflow:
— Повна рекуперація парового конденсату за рахунок теплообмінника (немає при прямому впорскуванні пари, все губиться в камері)
— Можливість неповного завантаження автоклава, що дає гнучкість та зручність у виробничих режимах (неможливо з паровим автоклавом через суворе позиціонування кошиків для забезпечення рівномірного пароповітряного потоку)
— Інші конструктивні особливості, про які ми можемо розповісти під час зустрічі докладніше.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…