Дозатори рідкого азоту компанії Vacuum Barrier Systems
На сьогоднішній день азот потрібний у багатьох галузях виробничої діяльності. У машинобудуванні він необхідний для різних високотемпературних процесах обробки металів. Фармацевтична промисловість використовує його для збереження крові та інших препаратів, що містять кров. У харчовій промисловості азот у рідкому та газоподібному вигляді використовується для упаковки, заморозки, транспортування та зберігання харчових продуктів.
За допомогою рідкого азоту створюється інертне середовище, яке необхідне при розливі напоїв для забезпечення відповідності вимогам стандартів якості продукції за смаком, запахом, ступенем карбонізації, а також умовами безпечного зберігання та упаковки. Наповнення тари за допомогою цієї речовини дає змогу збільшити термін зберігання продукції. Крім того, азот іноді використовується і для просушування пляшок після миття. Деякі напої містять різні компоненти, які дуже чутливі до окиснення. Про це свідчать зміни бажаного букету, кольору та насиченого смаку продукту, що відбуваються у процесі зберігання. Лише невелика кількість кисню, розчиненого в напої, викликає ці зміни. Незалежно від обраного типу фасування, проста крапля рідкого азоту, що швидко розширюється, здатна звести вміст розчиненого кисню до мінімуму. Інертування перед розливом або подача в простір під кришкою – будь-який з цих методів дозволяє знизити вміст кисню, що дає можливість насолодитись початковим ароматом продукту. Дані технології застосовуються для негазованих напоїв, вина, олії, соків, пива та ін.
Азотне пиво як зразок смаку
Азотне пиво з кожним роком набуває все більшої популярності у світі. Багато гурманів пінного алкоголю взагалі вважають його еталоном, якого слід прагнути іншим пивним виробникам. Але все це там, поза нашою країною. А тут, в Україні, дуже скептично ставляться до різноманітних прогресивних нововведень.
Сам дозатор є повністю автоматичним пристроєм, виконаним з нержавіючої сталі з гнучким вакуумованим шлангом, який приєднаний до джерела рідкого азоту; панеллю керування; датчиком наявності тари, який запобігає дозування повз пляшку і датчик швидкості, який відстежує такти машин. У разі потреби датчик дає сигнал на панель управління, при цьому дозатор змінює частоту дозування та час відкриття дозуючого клапана. Вся ця система розташовується безпосередньо в лінії розливу або на мобільній станині.
Дозування нічим не відрізняється від звичайного: після розливу пива у пляшки або в банки, рідкий азот через точно заданий інтервал часу вводиться у вільний простір над продуктом, щоб отримати внутрішній тиск щонайменше 2 бари. Всього одна крапля рідкого азоту, що дозується в тару, перетворюється на 850 мл газоподібного при кімнатній температурі.
Проте дозування рідкого азоту лише «останній штрих». Сказане вище справедливе лише за умови повної відсутності кисню. У зв’язку з тим, що окислювальні реакції можуть виникати при зберіганні або змішуванні продукції, необхідно провести інертизацію цистерн і ємностей. Це своєрідне заповнення поверхні над рідиною в ємності інертним газом під час зберігання або спорожнення. Також необхідно простежити, щоб подача двоокису вуглецю була точно розрахована для забезпечення необхідної якості та ступеня карбонізації напою. Більш того, пиво потрібно насичувати газоподібним азотом або пивним газом (сумішою N2 та CO2) так, щоб він повністю розчинявся у пиві.
Системи подачі рідкого азоту компанії Vacuum Barrier Systems працюють без утворення льоду та забезпечують дозування за всіх швидкостей роботи лінії. Високий рівень точності та надійності дозволяє скоротити час простою та досягти максимальної продуктивності ліній розливу.
Як придбати дозатор Vacuum Barrier Systems можна дізнатись за телефоном Тел.: +38 (044) 390-73-38
E-mail: info@steiner.com.ua
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…