Розлив пива в пляшки дозволяє крафтовим пивоварам значно розширити ринок збуту. Однак технології розливу, які використовуються на великих пивзаводах, для крафтовиків не тільки не по кишені, але і не зберігають всі властивості і багатство смаку ремісничого продукту. Принципово нове рішення розливу в пляшки для невеликих крафтових броварень, які не володіють достатньою площею для розміщення стандартної лінії, а обсяг їх продажів вимагає автоматичного обладнання, представила компанія FERRERO.
Лінія розливу HEXA ( «гекса» – шість давньогрецькою мовою) має шестикутну форму (гексагон). Оригінальна форма дозволила конструкторам FERRERO розмістити на невеликій площі пристрої для етикетування, внутрішнього ополіскування пляшок, ізобаричного розливу і закупорювання. Кожна функція доведена інженерами до досконалості і включає унікальні розробки.
Станція етикетування передбачає нанесення однієї або двох водовідштовхувальних самоклеючих етикеток на циліндричні склопляшки. Внутрішнє ополіскування пляшок проводиться за допомогою лінійного блоку з 6 штуцерами. Блок ізобаричного розливу з 6 клапанами оснащений розробкою, що вже стала популярною, – технологією подвійної передевакуаціі повітря.
Описаний процес дозволяє досягти оптимального результату – утримання в пляшці менше 50 частинок кисню на мільйон. Навіть якщо на пивоварні не ідеальні умови, обладнання FERRERO гарантує утримання в пляшці не більш 100 частинок кисню на мільйон.
Закупорочна група має одну закупорну головку для кронен-пробки. При дотриманні базових умов (температура продукту не вище 2 С, пляшка 330 мл, фільтрований лагер як тип пива) продуктивність машини HEXA становить до 750 пляшок в годину при утриманні СО2 близько 5,5 г / літр.
Завдяки використанню електропневматичних клапанів розливу DPS на пульті управління машини оператор програмує всі параметри фаз вакууму і вприскування інертного газу при розливі, виходячи з характеристик різних типів крафтового пива.
Двері з загартованого, частково сатинованого скла і краплеструйне забарвлення металу з використанням випалу надають машині гарний зовнішній вигляд. Нарешті, величезною перевагою нового обладнання є його обслуговування одним оператором. Не сходячи з місця, він виставляє з обертового вхідного столу порожні пляшки на лінію, а в кінці забирає готовий кінцевий продукт на вихідний стіл, теж типу, що обертається.
До машини пропонуються різні опції, які обговорюються з замовником, для ще більшої ефективності її роботи. Наприклад, система рециркуляції рідини ополіскування з двофазним фільтром, термопринтер для нанесення дати і номера партії на етикетку, магнітний живильник для подачі кронен-пробок в бункер групи закупорювання, пристрій підігріву води для фобінга, аналоговий зонд і модулюючий клапан для блоку розливу.
Залишаючись в авангарді компаній, що приділяють підвищену увагу технологіям розливу пива, FERRERO сподівається на інтерес українських крафтовиків до своєї нової розробки.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…