Categories: Без рубрики

Лабораторні дослідження із рослинною їжею

Велика кількість європейських компаній уже звикли використовувати обладнання від Steriflow для розвитку процесів термообробки альтернативних продуктів, які можуть стати достойною заміню традиційній м’ясній продукції (в т. ч. стейкам, сосискам, фаршу і т. д.). Дана продукція піддавалася тестуванням в лабораторіях французького виробника з метою знаходження найкращого компромісу між  органолептичними властивостями та строком придатності.

Що таке рослинна їжа?

Рослинне харчування ставить овочі та інші продукти рослинного походження на центральне місце обіднього столу. “Звичайний” склад раціону в такому випадку модифікується, замінюючи м’ясо продуктами рослинного походження. Такий режим харчування служить оздоровленню харчових звичок населення.

У чому полягає проблема консервації різних видів їжі?

Як і з будь-яким новим продуктом, дуже важливим і необхідним є аналіз та розуміння мікробіологічних ризиків пов’язаних із сировиною, а також їх об’єктивна оцінка.

Як лабораторні досліди Steriflow допомогли знайти вирішення?

Кілька тестів здійснювалися безпосередньо в процесі стерилізації з різними параметрами термо режиму. Кожен дослід підлягав дуже строгому моніторингу. Органолептичні та мікробіологічні аналізи клієнтів використовувалися для вибору циклу, який був найбільш підходящим для поставлених цілей.

Загалом, що було на меті лабораторних тестів?

Лабораторні дослідження дозволяють:

  • тестування визначеного виду термообробки (пастеризації/стерилізації) продукту, та аналіз впливу температури на нього (на органолептичні та візуальні характеристики) і на упаковку, а точніше її міцність;
  • розвиток обох видів термічної обробки (циклу) на бактеріологічному рівні (руйнування мікроорганізмів шляхом стерилізації та пастеризації) та на сенсорному/органолептичному рівні;
  • розвиток протилежної системи тиску, яка забезпечує інтеграцію упаковки та її стійкості до деформації протягом процесу термообробки.
Artem

Share
Published by
Artem

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

3 місяці ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

3 місяці ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

4 місяці ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

4 місяці ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

6 місяців ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

6 місяців ago