Sous-vide – технологія приготування їжі, яка дуже популярна за кордоном, хоча у нас про неї говорять чомусь набагато менше, ніж про ту ж молекулярну гастрономію. Можливо, просто не всім зрозуміло, як вимовляються ці закордонні слова? А вимовляються вони “су-вид”, і в перекладі з французької означають “у вакуумі”, що досить точно описує саму технологію.
The essence of the method is very simple: the products are packed in a special plastic bag, from which air is pumped out, and then cooked in water, the temperature of which usually does not exceed 70 degrees. As a result, several goals are achieved at once:
During cooking, the packet retains all the flavours and aromas that would normally be lost in the process.
При низькотемпературній обробці клітинні мембрани не руйнуються – для нас це означає те, що такі страви вийдуть значно соковитішими.
При запіканні, скажімо, м’яса, ви навряд чи виставите температуру нижче 180 градусів, хоча для готовності досить 55-65 для яловичини, баранини та не більше 80 для свинини. При готуванні sous-vide температура всередині і зовні буде однакова, нічого не висохне і не підгорить.
Якщо мова йде про ті шматки м’яса, які прийнято відварювати або тушити, правильний підбір температури дозволяє м’язовому коллагену перетворитися в желатин, не допускаючи денатурації білків – саме через неї м’ясо виходить жорстким і сухим.
On the contrary, vegetables subjected to this method retain a fresh, crispy texture, which is more difficult to achieve with conventional cooking.
To summarise the above, we get the perfect taste, perfect aroma and perfect texture of the finished dish. And Steriflow autoclaves will help you achieve positive results in the production of ready-to-eat meals in industrial environments.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…