Виготовлення пива – складний технологічний процес, що складається з кількох етапів. Дотримання технології приготування на кожній стадії дозволить отримати хмільний напій з правильним ароматом, смаком, гіркуватістю. Після підготовки та затирання солоду сусло зціджують, кип’ятять, додають до нього хміль. Настає черга найважливішого процесу у виробництві пива – бродіння пивного сусла. Про тонкощі здійснення зброджування та можливості автоматизувати роботу в пивоварному цеху йтиметься нижче.
Ферментація, або зброджування сусла, — друга стадія у виробничому циклі пива, яка слідує за першою — варінням. По суті, це перетворення цукрів на спирт та вуглекислоту. Бродіння можливе завдяки проявам метаболізму пивних дріжджів, які беруть участь у ферментації. Відбувається це так: після завершення кип’ятіння сусло з варочного цеху перекачують у ферментаційні судини, де воно охолоджується до потрібної температури. Після цього додають ємність пивні дріжджі.
It should be noted that during the fermentation stage it is important to determine the degree of fermentation (conversion of a certain part of the sugars in beer) and interrupt it in time to produce what is known as young or green beer. The type of yeast and the fermentation temperature determine the fermentation technology and the final beer grade.
LOWER BIRTH
The bulk of beer produced by breweries around the world is produced using bottom fermentation technology. For beer to have a traditional taste, the brown foam must be removed at the last stage of fermentation. Initially, open-type vats were used for this purpose. However, in modern realities, breweries are now also using CCTs in the recipe of varieties: tanks are more economical and allow for a faster brewing process.
TOP FERMENTATION
The top fermentation of the wort is carried out with the participation of the Sacckaromyces pastorianus yeast. These are traditional Ale, Stout, Altbier, Porter, Trappist, and wheat beers. The top fermentation lasts less - from 3 to 9 days, and the temperature regime is higher - 15-24°C.
У ході зброджування на поверхні ємності спливає піна: вона утворюється через надлишок вуглекислого газу та активну діяльність дріжджів. Бродіння пива в ЦКТ – оптимальний спосіб приготування, який дозволяє уникнути засмічення піни сторонніми забруднювачами. Крім того, застосування закритої ємності дає можливість провести контрольовану ферментацію та дозрівання в одному резервуарі, без необхідності переливу.
Modern technical processes, storage and bottling systems can provide consumers with impeccable beer and help you run your business successfully.
To find out more about what equipment you can use to achieve the right fermentation in your brewery, give us a call: +38 (044) 390 73 38 and we will offer a reliable solution.
We guarantee our customers professional advice, timely execution, and qualified after-sales service.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…