Categories: Без рубрики

One of the most important parts of the beer life cycle is fermentation

Одна з найважливіших частин життєвого циклу пива – це ферментація.

Brewer's yeast is responsible for giving beer its characteristic feel and taste. At first glance, it all seems complicated at the level of the microbial process, but the right strain selection, yeast preparation and temperature control of the fermentation itself will help you reach a new level of quality and gain new knowledge about yeast regeneration, which will save money and improve the beverage itself.

Виготовлення пива – складний технологічний процес, що складається з кількох етапів. Дотримання технології приготування на кожній стадії дозволить отримати хмільний напій з правильним ароматом, смаком, гіркуватістю. Після підготовки та затирання солоду сусло зціджують, кип’ятять, додають до нього хміль. Настає черга найважливішого процесу у виробництві пива – бродіння пивного сусла. Про тонкощі здійснення зброджування та можливості автоматизувати роботу в пивоварному цеху йтиметься нижче.

Ферментація, або зброджування сусла, — друга стадія у виробничому циклі пива, яка слідує за першою — варінням. По суті, це перетворення цукрів на спирт та вуглекислоту. Бродіння можливе завдяки проявам метаболізму пивних дріжджів, які беруть участь у ферментації. Відбувається це так: після завершення кип’ятіння сусло з варочного цеху перекачують у ферментаційні судини, де воно охолоджується до потрібної температури. Після цього додають ємність пивні дріжджі.

It should be noted that during the fermentation stage it is important to determine the degree of fermentation (conversion of a certain part of the sugars in beer) and interrupt it in time to produce what is known as young or green beer. The type of yeast and the fermentation temperature determine the fermentation technology and the final beer grade.

LOWER BIRTH

The bulk of beer produced by breweries around the world is produced using bottom fermentation technology. For beer to have a traditional taste, the brown foam must be removed at the last stage of fermentation. Initially, open-type vats were used for this purpose. However, in modern realities, breweries are now also using CCTs in the recipe of varieties: tanks are more economical and allow for a faster brewing process.

TOP FERMENTATION

The top fermentation of the wort is carried out with the participation of the Sacckaromyces pastorianus yeast. These are traditional Ale, Stout, Altbier, Porter, Trappist, and wheat beers. The top fermentation lasts less - from 3 to 9 days, and the temperature regime is higher - 15-24°C.

У ході зброджування на поверхні ємності спливає піна: вона утворюється через надлишок вуглекислого газу та активну діяльність дріжджів. Бродіння пива в ЦКТ – оптимальний спосіб приготування, який дозволяє уникнути засмічення піни сторонніми забруднювачами. Крім того, застосування закритої ємності дає можливість провести контрольовану ферментацію та дозрівання в одному резервуарі, без необхідності переливу.

Modern technical processes, storage and bottling systems can provide consumers with impeccable beer and help you run your business successfully.

To find out more about what equipment you can use to achieve the right fermentation in your brewery, give us a call: +38 (044) 390 73 38 and we will offer a reliable solution.

We guarantee our customers professional advice, timely execution, and qualified after-sales service.

Artem

Share
Published by
Artem

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

3 months ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

3 months ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

4 months ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

4 months ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

6 months ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

6 months ago