Categories: Без рубрики

Gentle mixing of your desserts by Steiner

Do your desserts require careful mixing? Then we know how to turn them into a work of art.

 

Steiner offers efficient industrial mixers for the preparation of emulsions:

  1. Dairy products: yoghurts, cottage cheese, fresh cheeses, whipped cream.
  2. Confectionery: creams, fillings, chocolate, chewing products, nougat, marshmallows.
  3. Baking: biscuits, cupcakes, waffles.
  4. Chemicals and petroleum products: wax, oil, polymers, glue, bitumen, latex, plastics, paints, varnishes.
  5. Cosmetics: creams, soaps.
  6. Environmental products: flocculants, sludge.

With Steiner's DLM/FS dynamic mixers from Indag Maschinenbau GMBH (Germany) for the seamless mixing of liquids with solids in both the food and non-food industries, emulsifying, dispersing and foaming of various flowable products, there is no need to waste valuable time and money on outdated equipment.

Today, most mixer suppliers focus exclusively on homogenisation and high-intensity mixing with very high shear. We offer mixers that can mix dry ingredients, liquids and gases at any desired mixing intensity.

Одним з найбільш поширених процесів застосування міксерів є змішування молочних продуктів, зокрема йогурту з фруктовими наповнювачами. При змішуванні таких інгредієнтів передусім важлива гігієнічність та комфортний процес змішування. Оскільки, міксери від INDAG – це стерильне виконання без зон, які не потребують промивки, тому стандартне безрозбірне миття і повноцінний дренаж забезпечує безпеку виробничого процесу.

Depending on the size of the mixing elements, solids can be mixed gently or at a higher shear rate. This preserves the integrity of the solids. Such particles include corn flakes, cocoa powder, nut pieces, chocolate pieces, raisins and many more. They can be up to 20 mm in size (ball diameter) or in powder form. You can also mix solids into the foam without damaging the foam material. There are virtually no limits to recipes, in particular:

  • For example, to mix cornflakes in white chocolate, the white chocolate is fed into the inline mixer at 37-40°C by an external pump. The solid ingredients are fed into the inline mixer via a solids feeder (dosing scales). There can be two or more solids streams at the same time. The rotating mixer feeds the product with a screw auger and mixes it simultaneously with the rotor and stator elements. The mixing procedure has to be very gentle, as chocolate is very sensitive to heat and shear. Therefore, the temperature must be controlled at all times. As a result, the product comes out of the mixer gently, homogeneously and almost without pressure.
  • For example, by mixing egg yolk and vinegar solution, a premix is created for the production of mayonnaise.
  • What about foaming (aerating) marshmallows? This is where the protein, a mixture of sugar, water, glucose and air are mixed to form a fine foam.
  • Even mixing a sugar solution with a flavouring homogeneously is no problem for INDAG mixers.
  • безмежне використання міксерів має місце й у виробництві плавленого сиру. Тут сир ефективно вариться перегрітою парою. Змішувач типу DLM/S має запатентовані зіркоподібні змішувальні елементи на роторі та в статорі (корпусі). Форма зірки надзвичайно стабільна, а також дозволяє змішувати продукти з високою в’язкістю (понад 10 000 000 мПа·с). Енергія змішування вводиться в продукт дуже ефективно. Ротор і статор можуть бути розроблені для охолодження/нагріву. Змішувачі мають модульну конструкцію, доступні шість діаметрів і п’ять довжин (кількість ступенів змішування). Кожен змішувач також можна модернізувати з механічного ущільнення односторонньої дії на механічне ущільнення подвійної дії.

 

So, today, the main advantages of INDAG mixers are:

  • a small volume of product in the mixing chamber, which results in less waste during washing.
  • small overall dimensions and weight, which makes it easy to install and maintain.
  • easy replacement of a single shaft end seal with a double shaft end seal.
  • Possibility of horizontal or vertical installation.
  • easy rotor change without changing the mixer design.
  • The German manufacturer INDAG is ready to develop an individual mixer design that would be 100% compliant with the client's process.

 

So, let's work with faith in our VICTORY! For further discussion of your project, please contact us at: + 38 (044) 390 73 38. We are in touch every day, as we are constantly supporting the production industry, each other and our mother Ukraine!

Artem

Share
Published by
Artem

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

3 months ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

3 months ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

4 months ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

4 months ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

6 months ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

6 months ago