Categories: Без рубрики

BELDOS - for fast and easy production

New technologies for the confectionery industry

Automation is gaining momentum in the world. There are few high-performance industries left that do not use the services of various types of machines. Human labour is gradually fading into the background and giving way to innovative technologies. The replacement of human power with mechanical power has already affected many areas of activity. Now it's time to make some changes in the confectionery industry.

To stay afloat today, production based on a proven and seemingly reliable technology is not enough, as modern shops, confectionery workshops and cafes offer a wide range of confectionery products whose taste pleases the most demanding sweet lovers.

Ще один важливий аспект – кондитерські товари часто набридають споживачеві, тому швидке розширення асортименту і його виготовлення на високопрофесійному обладнанні може стати ключем до успіху. Таким рішенням, що дає змогу розкрити секрет простого виготовлення кондитерських виробів, є обладнання компанії Beldos N.V. Вона представляє серію універсальних волюметричних депозиторів з нержавіючої сталі для виконання безлічі процесів у кондитерській промисловості.

A little history
Beldos was founded by the talented designer and engineer Rudy Van Linden in 2001. His excellent knowledge of baking and his vast technical experience enabled him to produce unique equipment.

У 1978 р. майбутній геній кондитерства створив свою пекарню Vander Linden. Пізніше він вирішив об’єднати досвід у пекарській промисловості та інноваційні ідеї в електромеханіці, що призвело до створення компанії Filler Systems Europe. А вже з 1996 р. Руді почав продавати депозитори по всій Європі. У 2001 р. він розпочав власне виробництво. Тепер компанія BeldosN.V діє на міжнародному ринку та має дилерську мережу по всьому світу.

Innovation in simplicity
Обладнання Beldos – пневматичні поршневі машини з нержавіючої сталі. Конструктивно більшість машин складаються з трьох основних частин – конічного або циліндричного приймального бункера, поршневої насосної станції, засобів подачі дозованого продукту у форми (шланг з пістолетом, проста або вигнута під 90˚ насадка з різними наконечниками, мультиголовка) і засобів управління.

Поршневий насос-дозатор виготовлений у вигляді компактного мобільного модуля, який приводиться в дію пневматичним циліндром. Насос-дозатор забезпечує порційну подачу рідких, напіврідких, густих інгредієнтів із фіксованим об’ємом із приймального бункера у форми або на деко. Доза продукту (регулюється довжиною ходу поршня) порційно засмоктується у циліндр поршневого насоса і далі нагнітається у форму.

Говорячи про конструкцію цього обладнання, необхідно зазначити, що вона передбачає комфортне і швидке розбирання, чищення та санітарну обробку. Дозатори легко збираються і розбираються, тому є простими в експлуатації. Єдиної комплектації машин не існує, оскільки вона підбирається відповідно до виконуваного процесу: об’єм і форма бункера залежить від консистенції продукту і бажаної продуктивності, вихід з бункера (насадка) підбирається залежно від особливостей і завдань процесу (консистенція продукту, наявність включень – горіхи, родзинки, шматочки фруктів) і побажань клієнта.

Робота машин регулюється за допомогою панелі, ножної педалі або важеля на ручному пістолеті для зручної експлуатації. На панелі керування можна обирати параметри відсаджування – вказати кількість відсаджувань або вибрати безперервний режим, задати час між відсаджуваннями та потрібний об’єм.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A worthy replacement for the pastry bag and measuring cup

Beldos N.V. develops and manufactures equipment for the automation of many processes in the confectionery industry:
– точне відсаджування на аркуш або у форми (бісквітне тісто, тісто для кексів, фруктова маса, крем, мус, соуси та багато інших продуктів, можливі включення діаметром до 2,5 см);
– одинарна відсадка або мультивідсадка на конвеєрі;
– впорскування начинки всередину еклерів, профітролів, тощо;
– відсадка багатошарових продуктів;
– передача продукту з ємності в бункер депозитора,
– виробництво тортів (включно з доступними рішеннями для невеликих пекарень і повними лініями для промислового виробництва);
– горизонтальна нарізка бісквіта круглої або прямокутної форми;
– промокання сиропом бісквіта;
– промащування тортів круглої або прямокутної форми кремом, фруктовими наповнювачами (середні шари, обмащування зверху і бічних сторін);
– прикрашання тортів.

Baking a cake is easy!
Beldos пропонує дуже широкий асортимент обладнання. Окрему увагу потрібно приділити серії обладнання для виготовлення тортів – від відсадження тіста у форми до декорування. Лінії з виробництва тортів – це модульна система для автоматичного та напівавтоматичного виробництва тортів. Вона складається з низки машин, які виконують дії з відсаджування тіста, розрізання спеченого торта, розпилення сиропу, промазки шарів і декорування торта. Кожна машина може функціонувати автономно і лінія може бути оснащена додатковим обладнанням залежно від потреб виробництва в будь-який час. Усі процеси з виготовлення кондитерських виробів можуть бути виконані за допомогою цього обладнання швидко і без зусиль з боку людини, тому Beldos – чудова альтернатива кондитерському мішку, ложці та мірній склянці.

The Belslice Press with adjustable belt speed ensures gentle and precise slicing of 2 to 6 sponge layers at the same time thanks to the use of a pressure belt. The Belsyrup system with two vacuum nozzles and centring devices is perfect for spraying syrup. The ergonomic Belcake machine with different nozzles will allow you to spread the cream evenly on the cake layers and coat the sides. For even more convenient and quicker cake decorating, an electric rotating table can be used.

Популярними продуктами на ринку кондитерських виробів є еклери, заварні, тістечка, профітролі, із завданням начинки яких розроблено машину MiniFill. Для різної начинки – від м’якої до напівгустої та густої маси – використовуються бази з різною потужністю – 60, 100, 230 Вт. Також опціонально вибирається бункер залежно від продуктивності – на 8 або 15 л. Існує ціла низка насадок для бункера з одним або двома виходами і різних розмірів кондитерських виробів.

 

Once again, the equipment of each dosing unit is selected according to the process parameters.
Beldos has already developed a number of solutions for the confectionery industry that will allow it to abandon outdated inventory.
За детальною інформацією звертайтеся до офіційного представника компанії Beldos в Україні – “Штайнер-Україна”.

Artem

Share
Published by
Artem
Tags: beldos

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

3 months ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

3 months ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

4 months ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

4 months ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

6 months ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

7 months ago