Categories: Без рубрики

5 trends in the food production industry

 

Оскільки промисловість виробництва харчових продуктів продовжує еволюціонувати, ряд ключових тенденцій виявився значущим для формування її траєкторії. П’ять з них, зокрема, виступили на передній план: сталість, прозорість, ефективність, цифровізація та важливість відмінності. Ці тенденції визначаються комбінацією факторів від ринкових тенденцій до змін споживчих уподобань, зростаючої уваги та освіти з усього, починаючи від харчування та виробництва їжі і закінчуючи змінами клімату, а також регуляторними змінами, які впливають на зміни на регіональному та глобальному рівнях.

Sustainability in the foreground

Однією з найвизначніших тенденцій в харчовій індустрії та напоях в останні роки, від переробки до упаковування, брендінгу та за їх межами, є сталість. Споживачі все більше усвідомлюють екологічний вплив свого вибору продуктів, охоплюючи все від того, з чого зроблені продукти до того, як вони виготовляються. Звіт Nielsen за 2021 рік показав, що 81% респондентів у всьому світі вважають, що компанії повинні відігравати роль у покращенні навколишнього середовища – і з близькою третиною викидів парникових газів, що спричинені людьми, пов’язано з виробництвом їжі, очевидно, що можливість галузі пріоритетизувати сталість є ключем до відповіді на цей попит на позитивні зміни.

This heightened environmental concern has led to a surge in demand for plant-based products and alternative ingredients. Consumers are looking for more healthy, clean and organic options in food and drink, reflecting a growing emphasis on personal well-being.

Rise of the conscious consumer

Паралельно із переходом до вибору, спрямованого на сталість, споживач, який оберігає своє здоров’я, також переформатовує харчовий ландшафт, від того, що вони обирають з полиць, до виробничого етапу. Люди хочуть дізнатися більше про склад своєї їжі та як вона виробляється, і прозорість стала важливою. Звіти від NielsenIQ and FMI show that between 75% and 81% of shoppers consider transparency to be very important in influencing their choice of brands and producers and guiding their purchasing decisions.

Ця прозорість тепер розширилася поза розкриття інгредієнтів і охоплює також питання, пов’язані із сталістю. Споживачі тепер більше цікавляться походженням інгредієнтів, практиками їх видобутку, правами людини, умовами праці та ширшими етичними аспектами. Для виробників харчових продуктів та напоїв прийняття прозорості стало вправою з побудови довіри, впливаючи на все, від маркування продуктів до процедур і політик компаній.

Efficiency as a competitive advantage

Adopting sustainability and transparency brings additional costs. Changes in processes, ingredient sourcing and labour considerations can put a strain on budgets. As a result, manufacturers are not only looking to integrate these principles, but also to implement them effectively. From managing costs to optimising the supply chain, upgrading machinery and equipment and improving production methods, finding more efficient solutions to meet consumer needs and demands has become a major challenge.

Efficiency can be a great competitive advantage that sets a manufacturer apart in a demanding industry. While sustainability and transparency are key, executing them with precision and ingenuity can make a huge difference in a sector where consumer preferences and industry standards are rapidly evolving.

Digitalisation plays a key role

Технології та цифровізація, здається, є ключем до покращення ефективності у всіх напрямках – тема, яку спостерігають в багатьох галузях, від нерухомості та туризму до управління людськими ресурсами, моди та текстилю, і, безперечно, галузі харчової та індустрії напоїв. Фактично, саме в області харчової промисловості цей новий етап технологічного розвитку, який змінює спосіб, яким ми працюємо та живемо, може мати найбільший вплив, впливаючи на все, від способу виробництва та виготовлення харчових продуктів та напоїв до способу їх споживання.

Artificial intelligence and automation are enabling greater cost efficiency, smarter decisions, and tremendous innovation by improving production efficiency through optimised production schedules and supply chain management, quality control and assurance, food and product personalisation for everything from dietary requirements to food labelling, energy efficiency and waste reduction, demand forecasting and improved logistics and distribution, enhanced safety and compliance, greater traceability, innovation in

Підкреслена відмінність

Чи то через якість інгредієнтів, зобов’язання до сталості, збільшення вартості, яку споживачі можуть отримати від продукту, або через спосіб роботи та управління компанією, забезпечення послідовності в наданні унікальної пропозиції цінності позитивно впливає на успішність підприємства та його вплив на ринок. Від асортименту та якості інгредієнтів, методів та місць постачання ресурсів до надання додаткової вартості та збереження гнучких та різноманітних засобів виробництва, виробники харчових продуктів, які готові глибоко зануритися в певну сферу, в ній відзначаються, і використовують це для зростання у лідери ринку.

Artem

Share
Published by
Artem

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

3 months ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

3 months ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

4 months ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

4 months ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

6 months ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

7 months ago