Categories: Без рубрики

Дозатор рідкого азоту в промисловості напоїв

Якщо Ви розливаєте рослинні олії, бутілюєте винну продукцію, виробляєте негазовані напої, води та соки в п/е тару, то це обладнання Вам дійсно необхідне!

Досвід використання дозаторів рідкого азоту показує, що термін окупності цього обладнання становить 1,5 – 2 роки. Потім це обладнання приносить Вам додатковий прибуток за невеликих початкових витрат. Дозатори легко інтегруються в існуючі виробничі лінії. Легке налаштування та легке обслуговування.

Дозатори азоту дозволяють успішно упаковувати продукти як при холодному, так і при гарячому розливі в ПЕТ тару. Дозатори застосовуються при виробництві:

  • соків;
  • сокових напоїв та концентратів;
  • масел, вин;
  • тихої води.

 

 

У технологіях розливу напоїв рідкий азот застосовується для інертизації простору над продуктом і підвищення жорсткості ПЕТ тари. Після впорскування в тару доза рідкого азоту інтенсивно випаровується, при цьому переходить з рідкого в газоподібний стан, збільшуючи свій обсяг у 700 разів.

Цей процес забезпечує два основні фактори:

  • до укупора витіснити з пляшки залишки повітря та кисню, замінивши їх газоподібним азотом, що у свою чергу продовжує термін зберігання продукту;
  • після укупора, рідкий азот при випаровуванні розширюється, створює надлишковий тиск, суттєво посилюючи жорсткість та міцність ПЕТ тари.

 

Це є важливим фактором при складуванні та транспортуванні, а також запобігання ефекту «вакуумного схлопування», який виникає при охолодженні гарячого продукту в закупореній тарі.

Придбання дозатора азоту дозволяє:

  • суттєво знизити витрати на матеріал преформ та прес-форм для ПЕТ;
  • проводити наповнення зручних, легких та дешевих ПЕТ контейнерів з холодним або гарячим вмістом без витрат на термообробку;
  • окупити витрати на дозатор протягом 1-2 років;
  • оскільки азот, це основна складова повітря, він безпечний і хімічно інертний, слабо розчиняється у продукті та схвалений для використання у харчовій промисловості.

 

Створення інертного середовища в тарі з харчовими продуктами та напоями (такими як вино, лікери, свіжі соки та ін.) суттєво уповільнюють процеси окислення, при цьому зберігаючи смакові якості та свіжість продукту більш тривалий час.

Artem

Share
Published by
Artem
Tags: PETvbs

Recent Posts

Чому двогвинтові насоси HYGHSPIN є ідеальним вибором для сучасної промисловості

У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…

3 місяці ago

Як ШІ Революціонує Індустрію Кормів для Тварин

Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…

3 місяці ago

Білок комах: що потрібно знати лідерам харчової промисловості

Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…

4 місяці ago

Секрети пакування в газовому середовищі: як український бізнес збільшує прибутки

  У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…

4 місяці ago

Як вибрати оптимальний теплообмінник для Ваших потреб

Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…

6 місяців ago

Насоси Sydex: ідеальне рішення для в’язких речовин!

Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…

6 місяців ago