Виробництво молочних продуктів передбачає безліч процесів змішування різної природи та інтенсивності таких як, наприклад, блендування, диспергування, гомогенізація та ін.
Хто ж експерт у процесах змішування?
Компанія Indag Maschinenbau GMBH (Німеччина) більш ніж півстоліття виробляє динамічні міксери для різних завдань та галузей. Підприємство було створено 1953 року у місті Борсфлет північ від Німеччини неподалік Гамбурга. За час розвитку Indag виріс у міжнародного гравця ринку машинобудування і на сьогоднішній день 70% продукції йде на експорт у більш ніж 65 країн з різних куточків світу. перемішуються. Концептуальний ряд (представлений рис ) має градацію за величиною зсувного зусилля, тобто. від дбайливого перемішування до інтенсивної гомогенізації. Залежно від вимог технологічного процесу підбирається міксер із відповідним рівнем зсувного зусилля.
Застосування динамічних міксерів у виробництві молочних продуктів
Одним із найбільш поширених процесів застосування міксерів у молочній галузі можна виділити змішування йогурту з фруктовим наповнювачем. Цей процес можна реалізувати як порційним шляхом, так і системою змішування компонентів у потоці. Останній варіант є прогресивнішим і саме для нього актуальне використання динамічного міксера. Суть процесу заснована на дозуванні всіх інгредієнтів кінцевого продукту до лінії, де розміщений динамічний міксер. Після змішування готовий продукт іде у накопичувальну ємність або безпосередньо в бункер пакувальної машини. У першому випадку, як правило, використовуються міксери з одним входом та одним виходом. У другому випадку використовуються міксери більшого розміру компенсації пульсацій дозування.
Крім того, ці машини можуть бути оснащені кількома виходами в залежності від конфігурації машини розливу. Якщо йдеться про просте змішування з подачею продукту на міксер до 6 бар, Indag пропонує стандартизовану серію ECO з наступним діапазоном продуктивності:
DLM/M-1 ECO максимум до 0,5 – 2 м³/ч
DLM/M-2 ECO максимум до. 2 – 5 м³/ч
DLM/M-3 ECO максимум до 5 – 13 м³/ч
Дана серія також не може бути виконана з сорочкою обігріву/охолодження і має тільки один тип змішувальних елементів у вигляді плавників. Якщо йдеться про більш складний процес перемішування, тоді використовується основна серія DLM/M HY, продуктивності якої наведені нижче:
DLM/M-2 standard: 0,5 – 1 м³/ч (в стандарті доступний с 4-ма виходами)
DLM/M-3 standard: 1 – 2,5 м³/ч (в стандарті доступний с 4-ма чи 8-ма виходами)
DLM/M-4: 2,5 – 4м³/ч (доступний с 4-ма чи 8-ма виходами)
DLM/M-5: 4 – 6м³/ч (доступний с 4-ма чи 8-ма виходами)
Це основна лінійка динамічних міксерів із низьким рівнем зсуву у гігієнічному виконанні. Вони можуть вирішувати завдання у змішуванні молочних продуктів, а й у інших харчових аплікаціях. Міксери можуть бути оснащені різноманітними елементами, що змішують, працювати з різною швидкістю і виконані в асептичному виконанні (рис. ). Тобто технічне рішення може бути 100% адаптовано під потреби технологічного процесу.
Основні переваги міксерів Indag серії DLM/M:
Окремо від цього можна виділити ще серію DLM/H –HY з високим зсувним зусиллям, яку актуально використовувати у приготуванні гомогенізованих молочних продуктів. Наприклад, це може бути молочний десерт, що складається з молока, йогурту та кварку. Всі ці інгредієнти потрібно перемішати до гомогенної текстури. Для таких завдань ідеально підходить машина з високим зсувом, як показано на рис . Продукт потрапляє в робочу камеру, де буквально перемелюється в зазорах між ротором і статором. Дані міксери також виготовлені відповідно до всіх гігієнічних вимог – матеріали, відсутність мертвих зон, подвійне механічне ущільнення валу з промиванням тощо. Можливе також індивідуальне виконання, наприклад, більш зносостійких матеріалів для роботи з абразивним продуктом.
Більш детальну інформацію про обладнання Ви можете отримати у наших технічних фахівців. Ми із задоволенням проконсультуємо Вас та надамо найкраще рішення.
У таких галузях, як харчова промисловість, виробництво напоїв і фармацевтика, попит на гігієнічне, ефективне та…
Індустрія кормів для домашніх тварин зазнає стрімких змін завдяки впровадженню новітніх технологій, серед яких штучний…
Попит на такий вид протеїнів, як білки комах, останні кілька років тільки збільшується. Прогнози експертів…
У харчовій промисловості пакування в модифікованому газовому середовищі (МГС) стало одним із ключових рішень…
Вибір теплообмінника: ключові критерії Якщо вам потрібен стандартний теплообмінник, багато виробників пропонують їх. Однак, якщо…
Виробництво харчових та нехарчових продуктів з підвищеною в'язкістю може супроводжуватися складнощами при перекачуванні сировини для…