Чому смак домашнього кетчупу, майонезу, молока, соку, вершків чи овочевого пюре настільки відрізняється від магазинного? Думаєте, справа у барвниках, консервантах та інших харчових добавках? А ось і ні! Вся річ у технології виробництва цих продуктів, яка не обходиться без використання гомогенізатора.

Продукти мають бути однорідними з різних причин: вони краще виглядають; вони мають кращу текстуру, коли ми їх їмо; вони залишаються стабільними і, отже, мають триваліший термін зберігання.

Гомогенізатор – саме той апарат, який призначений для перемішування та дроблення продуктів рідкої консистенції на дрібнішу фракцію. Головна особливість полягає в тому, що апарат не просто перемішує продукти як звичайний міксер, а робить це настільки ретельно, що всі компоненти, що входять в рідку основу, утворюють єдину однорідну масу. В результаті продукти мають високу однорідність, тривалий термін зберігання, кращу засвоюваність, покращення зовнішнього вигляду, покращення смакових якостей.

Наприклад, гомогенізація молока дозволяє виробляти якісніші кисломолочні продукти (сметану, кефір, йогурти тощо.), оскільки відбувається підвищення міцності і поліпшення консистенції, і навіть виключається утворення жирової пробки.

Сьогодні гомогенізатори – незамінні установки на сучасних підприємствах, що займаються виробництвом продуктів харчування, косметики, фармацевтики тощо. Без використання гомогенізатора неможливо отримати тонкі довгоживучі жирові емульсії, що не розшаровуються.

Оскільки принцип роботи апарату полягає у максимальному подрібненні жирових кульок, ефективну роботу гомогенізатора забезпечують плунжерні насоси.

Якщо ви шукаєте придбання гомогенізаторів, вам буде корисно ознайомитися з італійським виробником FBF ITALIA. Завдяки багаторічному досвіду вони є зразковим виробником обладнання для підприємств у сфері продуктів харчування. Вони проектують та виробляють:

  • гомогенізатори;
  • гомогенізатори надвисокого тиску;
  • лабораторні гомогенізатори;
  • Поршневі насоси прямого витіснення.
  1. Гомогенізатор

Гомогенізатори FBF відповідають нормам CE та випускаються з продуктивністю від 50 до 50.000 LPH, з тиском гомогенізації до 2.000 бар.

Компресійна головка та гомогенізуючий клапан

  • Компресійна головка виготовлена ​​з цілісного блоку (простий та швидкий в обслуговуванні) із високоякісної нержавіючої сталі особливого типу, з 5-річною гарантією від тріщин та дефектів.
  • Поршні насосів покриті спеціальним алмазоподібним вуглецевим покриттям (стандартно).
  • Взаємозамінні вузли клапанної групи доступні зі спеціальних матеріалів залежно від продуктів, що обробляються.
  • Клапани гомогенізації спроектовані так, щоб бути енергоефективними, з високою стабільністю та вирівнюванням рухомих частин (ударна головка) за рахунок гідродинамічного вузла, що забезпечує гомогенізацію без вібрації.
  • Запобіжний клапан у санітарному виконанні пружинного типу зі змінною заслінкою та сідлом.

 

 

Моторизація – Структура

  • Корпус насоса виготовлений із високоміцного чавуну з товстими стінками, який витримує великі навантаження та гасить вібрацію.
  • Колінчастий вал виготовлений із цільного шматка спеціальної сталі, що пройшов термообробку, із суперфінішуванням та повним азотуванням. Колінчастий вал підтримується міцними роликопідшипниками (бронзові підшипники використовуються лише на шатунних шийках).
  • Трансмісія з подвійним щаблем редуктора: клинові ремені/шківи, ​​з редуктором з паралельними осями.
  • 3 фази, 4 полюси, електродвигун змінного струму.
  • Мастильна установка масляного розбризкування. Механічні компоненти знаходяться у масляній ванні, і правильний рівень масла перевіряється відповідним оглядовим вікном, встановленим на передній стороні машини.
  • Конструкція виготовлена ​​з трубного каркаса квадратного перерізу у виконанні з нержавіючої сталі, з окремими панелями з нержавіючої сталі з матовою обробкою.

Компресійна головка та гомогенізуючий клапан

  • Компресійна головка виготовлена ​​із цільного блоку високоякісної нержавіючої сталі особливого типу, кованої та перевіреної ультразвуком, з 5-річною гарантією від тріщин та дефектів.
  • Поршні перекачування покриті спеціальним покриттям DiamondLikeCarbon (стандартно).
  • Вузли клапанної групи мають змінні сідла та напівсферичні заслінки клапанів, що робить їх ідеальними для обробки широкого спектру продуктів.
  • Клапани гомогенізації спроектовані так, щоб бути енергоефективними, з високою стабільністю та вирівнюванням рухомих частин (ударна головка) за рахунок гідродинамічного вузла, що забезпечує гомогенізацію без вібрації.
  • Запобіжний клапан у санітарному виконанні пружинного типу зі змінною заслінкою та сідлом.

Моторизація – Структура

  • Корпус насоса виготовлений із високоміцного чавуну з товстими стінками та розроблений для того, щоб витримувати великі навантаження та гасити вібрацію.
  • Колінчастий вал виготовлений із спеціальної сталі, виготовлений із цільної деталі, що пройшла термообробку із суперфінішуванням та повним азотуванням; колінчастий вал підтримується міцними роликопідшипниками (бронзові підшипники використовуються лише на шатунних шийках)
  • Передача потужності з двоступінчастим редуктором: клинові ремені з редуктором з паралельними осями від провідної компанії (усунення потреби у водяному охолодженні).
  • 3-х фазний, 4-х полюсний електродвигун змінного струму, поставлений провідною компанією.
  • Мастильна установка напірного типу. Правильний рівень масла перевіряється відповідним оглядовим вікном, встановленим на передній стороні машини, і у разі нерегулярного тиску масла включається сигнальна лампа, а також примусове фільтрування від можливих домішок. Для найкращого теплового балансу/розсіювання всі компоненти трансмісії занурені у масляну ванну.
  • Рама складається з товстого квадратного перерізу з вуглецевої сталі з порошковим покриттям і має знімні панелі з нержавіючої сталі з матовою обробкою.

Компресійна головка та гомогенізуючий клапан

  • Компресійна головка виготовлена ​​з цільного блоку високоякісної нержавіючої сталі особливого типу, викована та перевірена ультразвуком, з 5-річною гарантією від тріщин та дефектів.
  • Кожен клапан у зборі розміщений в окремому блоці із спеціальної нержавіючої сталі AISI 316.
  • Насосні поршні виготовлені із задньою охолоджувальною камерою, подвійною направляючою для ідеального вирівнювання та спеціальним покриттям «алмазоподібний вуглець» (у стандартній комплектації).
  • Вузли клапанної групи мають змінні сідла та напівсферичні заслінки клапана, що ідеально підходить для обробки дуже широкого спектру продуктів.
  • Клапани гомогенізації розроблені для забезпечення ефективного використання енергії з високою стабільністю та вирівнюванням рухомих частин (ударна головка) за рахунок гідродинамічного вузла, що забезпечує гомогенізацію без вібрації.
  • Запобіжний клапан у санітарному виконанні пружинного типу зі змінною заслінкою та сідлом.

Моторизація

  • Корпус насоса виготовлений із високоміцного матеріала з товстими стінками та розроблений, щоб витримувати великі навантаження та гасити вібрацію.
  • Колінчастий вал виготовлений із спеціальної кованої сталі, виточений із цільної деталі, «багатоступінчаста» термообробка, суперфінішування та повне азотування, перевіряється за допомогою ультразвуку. Колінчастий вал спирається на міцні роликові підшипники (бронзові підшипники використовуються тільки на шатунних шийках): 5 підшипників для машин, оснащених 3 нагнітальними поршнями, 7 підшипників для машин, обладнаних 5 поршнями, що перекачують.
  • Трансмісія з подвійним редуктором: клинові ремені / шківи, ​​з напівавтоматичною системою натягу, з двома гелікоїдальними шестернями всередині корпусу насоса (повільна шестерня з’єднана безпосередньо з колінчастим валом)
  • Мастильна установка напірного типу з рівнем олії, визначеним відповідним датчиком, охолодженням олії трубчастим теплообмінником, сигналізацією нерегулярного тиску, сигналізацією високої температури та примусовою фільтрацією будь-яких можливих домішок. Для найкращого теплового балансу/розсіювання всі компоненти трансмісії занурені у масляну ванну.
  • Рама виготовлена ​​з вуглецевої сталевої труби квадратного перерізу, покритої порошковою фарбою, та забезпечена знімними панелями з нержавіючої сталі з матовою обробкою.
  1. Лабораторні гомогенізатори

Homolab 2.20 – це лабораторний гомогенізатор, придатний для обробки майже 20 л/год продукту при досягненні тиску гомогенізатора 1.800 бар.

Homolab 2.50 – це лабораторний гомогенізатор, придатний для обробки майже 50 л/год продукту при досягненні тиску гомогенізатора 600 бар.

Лабораторний гомогенізатор FBF ITALIA має два насосні поршні.

Ця характеристика дозволяє гомогенізуючим головкам обробляти зразок продукту для випробувань на однопоршневих машинах. А також дозволяє передати у промислове виробництво результат гомогенізації, одержаний у лабораторних дослідженнях.

 

  1. Насоси прямого витіснення

Критерії конструкції, що використовуються при виробництві насосів FBF ITALIA, такі ж, як і критерії, що використовуються при виробництві гомогенізаторів, і, отже, гарантують високі стандарти якості.

  1. Гомогенізатор для дрібносерійного виробництва морозива

Гомогенізатори відіграють першорядну роль у промисловому виробництві морозива, але вони мають великі розміри і не такі прості у використанні, коли йдеться про непромислові невеликі партії.

Завдяки витраті 400 л/год та робочому тиску 120 бар наш MICROLAB 400 ідеально підходить для невеликих партій. Його можна використовувати обома способами: з одним пастеризатором (режим рециркуляції) або двома пастеризаторами (установка в лінію між двома пастеризаторами).

Метою процесу гомогенізації є позитивний вплив на смак і аромат морозива. Крім того, це робить морозиво вершковим і менш холодним. Завдяки процесу гомогенізації морозиво має більш тривалу збитість, більш високу стабільність при зберіганні, краще розчинення та підвищене засвоювання.

Як працює MICROLAB 400?

Перекачуючі поршні проштовхують продукт через гомогенізуючий клапан під тиском 120 бар. У гомогенізуючому клапані через швидке збільшення швидкості (до 9,300 см/сек), сильну кавітацію та через тертя між осередками продукт піддається процесу мікронізації, який зменшує середній діаметр частинки твердого жиру до декількох мікрометрів у діаметрі (<0,0035 мм). Процес мікронізації видаляє зовнішнє покриття жирових клітин, збільшує площу контакту з емульгаторами, сприяє водно-масляній фазі, робить текстуру морозива більш м’якою і надає сухого смаку, що робить морозиво якісним продуктом.

Це лише частина переваг, які ви отримуєте під час використання цього виду обладнання. Результати, при відмінному співвідношенні ціни та якості, роблять використання нової технології FBF ITALIA особливо вигідним.

Ми можемо запропонувати не лише якісні послуги з постачання даного обладнання, а й постійну технічну підтримку надалі. Наші співробітники здатні провести ремонт у короткий термін прямо на заводі, надаючи всю необхідну консультаційну та технічну допомогу.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь до наших технічних фахівців за тел: +38 044 390 73 38.