Нові технології для кондитерської галузі

У світі набирає обертів автоматизація. Залишилося мало високопродуктивних виробництв, які не користуються послугами різного виду машин. Людська праця поступово відходить на задній план і поступається дорогою інноваційним технологіям. Заміна людської сили на механічну вже торкнулася багатьох сфер діяльності. Прийшла черга щось змінити і в кондитерській промисловості.

Щоб утриматися на плаву, сьогодні одного виробництва за перевіреною власним досвідом і, здавалося б, надійною технологією замало, адже сучасні магазини, кондитерські майстерні та кафе пропонують широкий вибір кондитерських виробів, смак яких радує найвибагливіших поціновувачів солодощів.

Ще один важливий аспект – кондитерські товари часто набридають споживачеві, тому швидке розширення асортименту і його виготовлення на високопрофесійному обладнанні може стати ключем до успіху. Таким рішенням, що дає змогу розкрити секрет простого виготовлення кондитерських виробів, є обладнання компанії Beldos N.V. Вона представляє серію універсальних волюметричних депозиторів з нержавіючої сталі для виконання безлічі процесів у кондитерській промисловості.

Трохи історії
Компанія Beldos заснована талановитим дизайнером та інженером Руді Ван Лінденом у 2001 р. Прекрасні знання в галузі пекарського мистецтва, а також величезний технічний досвід дали змогу йому виробляти унікальне обладнання.

У 1978 р. майбутній геній кондитерства створив свою пекарню Vander Linden. Пізніше він вирішив об’єднати досвід у пекарській промисловості та інноваційні ідеї в електромеханіці, що призвело до створення компанії Filler Systems Europe. А вже з 1996 р. Руді почав продавати депозитори по всій Європі. У 2001 р. він розпочав власне виробництво. Тепер компанія BeldosN.V діє на міжнародному ринку та має дилерську мережу по всьому світу.

Інновації в простоті
Обладнання Beldos – пневматичні поршневі машини з нержавіючої сталі. Конструктивно більшість машин складаються з трьох основних частин – конічного або циліндричного приймального бункера, поршневої насосної станції, засобів подачі дозованого продукту у форми (шланг з пістолетом, проста або вигнута під 90˚ насадка з різними наконечниками, мультиголовка) і засобів управління.

Поршневий насос-дозатор виготовлений у вигляді компактного мобільного модуля, який приводиться в дію пневматичним циліндром. Насос-дозатор забезпечує порційну подачу рідких, напіврідких, густих інгредієнтів із фіксованим об’ємом із приймального бункера у форми або на деко. Доза продукту (регулюється довжиною ходу поршня) порційно засмоктується у циліндр поршневого насоса і далі нагнітається у форму.

Говорячи про конструкцію цього обладнання, необхідно зазначити, що вона передбачає комфортне і швидке розбирання, чищення та санітарну обробку. Дозатори легко збираються і розбираються, тому є простими в експлуатації. Єдиної комплектації машин не існує, оскільки вона підбирається відповідно до виконуваного процесу: об’єм і форма бункера залежить від консистенції продукту і бажаної продуктивності, вихід з бункера (насадка) підбирається залежно від особливостей і завдань процесу (консистенція продукту, наявність включень – горіхи, родзинки, шматочки фруктів) і побажань клієнта.

Робота машин регулюється за допомогою панелі, ножної педалі або важеля на ручному пістолеті для зручної експлуатації. На панелі керування можна обирати параметри відсаджування – вказати кількість відсаджувань або вибрати безперервний режим, задати час між відсаджуваннями та потрібний об’єм.

Гідна заміна кондитерському мішку та мірній склянці

Компанія Beldos N.V. розробляє і виробляє обладнання для автоматизації багатьох процесів на кондитерському виробництві:
– точне відсаджування на аркуш або у форми (бісквітне тісто, тісто для кексів, фруктова маса, крем, мус, соуси та багато інших продуктів, можливі включення діаметром до 2,5 см);
– одинарна відсадка або мультивідсадка на конвеєрі;
– впорскування начинки всередину еклерів, профітролів, тощо;
– відсадка багатошарових продуктів;
– передача продукту з ємності в бункер депозитора,
– виробництво тортів (включно з доступними рішеннями для невеликих пекарень і повними лініями для промислового виробництва);
– горизонтальна нарізка бісквіта круглої або прямокутної форми;
– промокання сиропом бісквіта;
– промащування тортів круглої або прямокутної форми кремом, фруктовими наповнювачами (середні шари, обмащування зверху і бічних сторін);
– прикрашання тортів.

Випікаємо торт легко!
Beldos пропонує дуже широкий асортимент обладнання. Окрему увагу потрібно приділити серії обладнання для виготовлення тортів – від відсадження тіста у форми до декорування. Лінії з виробництва тортів – це модульна система для автоматичного та напівавтоматичного виробництва тортів. Вона складається з низки машин, які виконують дії з відсаджування тіста, розрізання спеченого торта, розпилення сиропу, промазки шарів і декорування торта. Кожна машина може функціонувати автономно і лінія може бути оснащена додатковим обладнанням залежно від потреб виробництва в будь-який час. Усі процеси з виготовлення кондитерських виробів можуть бути виконані за допомогою цього обладнання швидко і без зусиль з боку людини, тому Beldos – чудова альтернатива кондитерському мішку, ложці та мірній склянці.

Дбайливе й точне нарізання бісквіта від 2 до 6 шарів одночасно завдяки використанню притискної стрічки забезпечує машина Belslice Press із регульованою швидкістю стрічки. Із завданням розпилення сиропу чудово впорається система Belsyrup із двома вакуумними насадками та центрувальними пристроями. Ергономічна машина Belcake з різними насадками дасть змогу рівним шаром нанести крем на коржі торта і обмазати з боків. Для ще більш зручного і швидкого декорування тортів можливе використання електричного столика, що обертається.

Популярними продуктами на ринку кондитерських виробів є еклери, заварні, тістечка, профітролі, із завданням начинки яких розроблено машину MiniFill. Для різної начинки – від м’якої до напівгустої та густої маси – використовуються бази з різною потужністю – 60, 100, 230 Вт. Також опціонально вибирається бункер залежно від продуктивності – на 8 або 15 л. Існує ціла низка насадок для бункера з одним або двома виходами і різних розмірів кондитерських виробів.

 

Ще раз зазначимо, що комплектація кожного дозатора підбирається відповідно до параметрів процесу.
Beldos вже розробила низку рішень для кондитерської промисловості, які дадуть змогу відмовитися від застарілого інвентарю.
За детальною інформацією звертайтеся до офіційного представника компанії Beldos в Україні – “Штайнер-Україна”.

en_GB